Prensler siyonizmin bekçiliğini yapıyor

Kudüs’ün İsrail’e teslim edilmesi girişimine sessiz kalan BAE ve Suud veliaht prensleri, İslam alemini arkadan hançerlediler.

Prensler siyonizmin bekçiliğini yapıyor
Prensler siyonizmin bekçiliğini yapıyor
GİRİŞ 15.12.2017 07:49 GÜNCELLEME 15.12.2017 10:56
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ortadoğu’da İsrail ile birlikte yeni eksen oluşturma arayışına girişen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İslam ülkelerini sabote etmeye yönelik girişimlerine devam ediyor. Geçen hafta Kuveyt’te toplanan Körfez İşbirliği Konseyi’ni (KİK), Muhammed bin Zayed’in Riyad’la yeni ittifak duyurusu ile baltalayan ve erken dağılmasına sebebiyet veren veliaht prensler, önceki gün toplanan ve Kudüs’e ilişkin tarihi kararlar alınan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ni de, Yemen'i gündemlerine alarak sabotaj girişiminde bulundu. İki Veliaht Prensin tüm İslam alemi Kudüs hissiyatı ile ayağa kalkmış ve diken üstündeyken, Yemen gündemiyle Riyad’da bir araya gelmeleri, İslam dünyasından kendilerini ayrıştırma çabası olarak değerlendirildi. Öte yandan Muhammed bin Selman’ın ılımlı İslam’a geçiyoruz açıklamasından sonra Riyad'ın, Afrika’nın Sahel bölgesinde “aşırıcılık ve terör” ile mücadele kapsamında kurulacak yeni güce 100 milyon avro vermeyi taahhüt etmesi, “İslamcılara savaş açtı” yorumuna neden oldu.

RİYAD’DA GÜNDEM YEMEN

İslam dünyası, ABD Başkanı Donald Trump’ın skandal Kudüs kararına odaklanmışken, BAE ve Suud Veliaht prensleri önceki gün Yemen gündemiyle bir araya geldi. İkilinin buluşmasının İstanbul’da olağanüstü Kudüs gündemiyle bir araya gelen İİT zirvesine denk gelmesi, sabotaj girişimi olarak değerlendirildi. İki ülke İstanbul’a en alt düzeyde temsilci göndermişlerdi. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’da yer alan habere göre Suud Kralı Selman bin Abdülaziz, ülkesine ziyarette bulunan Muhammed bin Zayed’i başkent Riyad’da kabul etti. Görüşmede, Yemen’deki son gelişmeler, Husilerle mücadele, Yemen halkı ile bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit eden silahlı örgütlere karşı savaş gibi meseleler masaya yatırıldı. Zayed, daha sonra Muhammed bin Selmanla birlikte, İhvan hareketine yakınlığı ile bilinen Yemen Reform Partisi yetkilileri ile bir araya geldi.

KİK’i de baltaladılar

BAE ve Suud Veliaht Prensleri, 5 Aralık’ta Kuveyt’te toplanan KİK Zirvesi’ni de baltalamışlardı. BAE Veliaht Prensi Zayed, 5 Aralık günü toplanan zirveye paralel olarak, ülkesinin Suudi Arabistanla yeni ve geniş kapsamlı bir ittifaka imza attığını açıklamıştı. Açıklama, KİK’e paralel yeni bir oluşum şeklinde değerlendirilmişti. Zayed’in açıklamasının hemen ardından iki gün sürmesi planlanan zirve, birinci günün sonunda dağılmıştı.

İslamcı grupları tasfiye desteği

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, ülkesinin , Afrika’nın Sahel bölgesinde “aşırıcılık ve terörizmle” mücadele amacıyla kurulacak yeni birleşik güce 100 milyon avroluk destek sağlayacağını açıkladı. Cubeyr açıklamasını, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un inisiyatifi ile Paris’te bir araya gelen, G5 ülkeleri, Afrika ve Avrupa’dan 20 ülkenin katıldığı zirve sırasında yaptı. Cubeyr’in çıkışı, "Riyad “ılımlı İslam” projesi çerçevesinde İslamcı hareketlere yönelik tasfiye girişimini Afrika’ya uzattı" değerlendirmesine sebep oldu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 30
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır derim suudlular bölgedeki petrolün başına yerleştirilmiş siyonizmin bekçileriyiz bunların kökenleri Yesrib' Hayber yahudileri dönmeleridir
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Arapların Yahudi Kralları İslam beldelerine hiç yakışıyor mu. Bunu nasıl kabulleniyorlar. Arabistan halkına büyük görev düşmektedir...
    Cevapla
  • Ert67 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap liderlerin derdi saltanatlarının israil tarafından çökertilmesi onlarda islam alemindi ye bir sıkıntı yok
    Cevapla
  • AHMET BİLEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Sisi en önemlisi. Koca Mısır ülkesinin firavunu..
    Cevapla
  • Artuk bey 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk kıbleyi işgalden kurtarıp Hemen arkasından ikinci ve son kıblemiz olan kabeyide bu işbirlikçi hainlerden kurtarmamız gerekir Bizim kutsallarımız neden işgal altında Bunu hep diri tutalım toplum bu bilinci nesilden nesile aktarsın Bir Selahattin eyyubi gelir Haçlıların seksen küsür yıl işgal ettiği Kudüs'ü kurtarır Bu bilgi diri olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması