Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması!

Türkiye'ye ilişkin açıklamasını düzelten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" dedi.

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması!
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 15.12.2017 10:47 GÜNCELLEME 15.12.2017 11:31
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster yeni bir açıklama yayınladı. McMaster, "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ, SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

McMaster daha önce yaptığı açıklamada Türkiye'nin radikal teröristlere destek verdiğini söylemiş, Dışişleri Bakanlığı ise bu sözlere tepki göstermişti.

BEYAZ SARAY'DAN DA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Ulusal Güvenlik Danışmanı General Herbert Raymond McMaster'ın Türkiye hakkındaki sözlerine ilişkin, "ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır." değerlendirmesini yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, AA muhabirinin, General McMaster'ın dünkü sözlerine ilişkin yazılı sorusunu yanıtladı.

"TÜRKİYE İLE STRATEJİK ORTAKLIK AMACINA BAĞLIYIZ"

Sözcü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır. Türkiye'nin sınır güvenliğini artırma, topraklarından yabancı savaşçı geçişini durdurma ve Suriye'nin kilit bölgelerinden DEAŞ'ı temizlemek için sahada savaşma anlamındaki çabalarını takdir ediyoruz.

"ABD, DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEKTİR"

"ABD, uzun zamandır Türkiye'yi desteklemektedir ve bu desteğini sürdürecektir. Türkiye reform, modernleşme, ılımlılık ve ilerlemenin açık faydalarını Müslüman dünyasına uzun zamandır gösteren bir ülkedir. ABD, Avrupa ve Ortadoğu -en önemlisi de Türk halkı- Türkiye'nin bu yolu göstermesine hala ihtiyaç duymaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 125
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz inanmıyoruz..
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkye iki yüzlü ne dediğini bilmeyen teröristbaşı abd nin asla ve asla müttefiki olamaz.
    Cevapla
  • Tekrarla Ankara 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd'nin çabalarını görmezden gelemeyiz.
    Cevapla
  • batmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    ey şeytan amerika sen türkleri çantada keklik görüyordun.bu millet yedi düvele meydan okumuş şanlı bir millet bizim sadece sağlam ve milletine düşkün bir lidere ihtiyacımız vardı.allah a şükürler olsun ki allah fazlasını bize nasip etti. şimdi sen düşün.
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD. mümkünse sen Daeş ile uğraşma. El altından desteklediğin belli, bu Daeş müslümanları ilgilendiriyor seni değil. Sen karışmazsan, el altından destek vermezsen Daeş kendiliğinden de biter merak etme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer