GAMER, 81 ilde devreye girdi

Türkiye genelinde meydana gelen olaylar artık İçişleri Bakanlığı’nda kurulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nden (GAMER) anında izlenebilecek.

GAMER, 81 ilde devreye girdi
GAMER, 81 ilde devreye girdi
GİRİŞ 17.12.2017 04:32 GÜNCELLEME 17.12.2017 04:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı’nca kullanılan 95 yazılım, kodlanarak yeniden güncelendi. Tamamı milli imkânlarla ve İçişleri Bakanlığı’nın personeli tarafından geliştirilen kaynak kodları ve sunucularla Türkiye genelinde anlık veri, ses görüntü aktarma yapılacak, ileteşim kurulacak.

Ülke genelindeki ‘acil kodlu’ tüm olaylar, bu yazılımla anında canlı izlenebilmesine imkân sağlayan ‘kontrol merkezi’ne aktarılacak. İçişleri Bakanlığı’nın otopark alanın en alt katında kurulma çalışmasına başlanan ‘kontrol merkezi’nde eylem, protesto, gösteri, saldırı, kritik operasyonlar anında merkeze görüntülü olarak yansıtılacak. Dron ve İHA’larla çekilen görüntülerde anlık merkeze iletilecek. Olaylara müdahale, koordine etme de bu merkezden sağlanacak.

81 İLDE DEVREDE

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkei (GAMER), bakanlık merkezinde ve 81 ilde kuruldu. GAMER yazılımı ve uygulaması geliştirildi. Böylece 81 ilde yüksek teknolojiye sahip kriz yönetim birimleri oluşturuldu. Böylece, kamu düzeni ve güvenliğini bozucu nitelikte olayların yol açtığı acil durumlarda, bakanlık ve devletin ilgili tüm birimleriyle, doğru bilgi akışı ve koordinasyonu sağlanacak. Bu yıl uygulamaya giren GAMER mobil uygulamasıyla da görüntü ve ses aktarımı aynı anda cep telefonları üzerinden de takip edilebilecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalıştıracak adam bulamıyor koca valilikler içinden diğer kurumlardan personel istiyor böyle birimlerde konusunda uzman teknik kişiler neden almazlar hiç bilmem..
    Cevapla
  • MURAT 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bir yol var araçlar ha bire ter yöne giriyor..kamerada var tepede. bir Allah kulu önlem almıyor..
    Cevapla
  • Süleyman Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Mobese ve diğer kamera ağları tamam da Cep telefonları olayı nedir? Kamerası olan her cihaza GAMER ulaşacak mı?
    Cevapla
  • şevki topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    öyle değil. Bu sistemin yetkilileri cepten de bağlantı kurabilecek. Örneğin vali olay olduğu mahalde iken başka bir yer hakkında bilgi alabilecek.
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yapsinlar herkesin cep görüntüsüne mi baksinlar ? NE DIYORSUN SEN
    Cevapla
  • Ahmet Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Süleyman soylu yu gerek terörle mücadelede gerek ise diğer konularda gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün