İkinci 17 Aralık kumpası da yıldönümünde çöktü

FETÖ'nün Türkiye'ye yönelik ABD destekli operasyonlarından biri daha, bu kez 17 Aralık sürecinin yıl dönümünde başarısızlığa uğradı.

İkinci 17 Aralık kumpası da yıldönümünde çöktü
İkinci 17 Aralık kumpası da yıldönümünde çöktü
GİRİŞ 17.12.2017 08:24 GÜNCELLEME 17.12.2017 08:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine yargı eliyle darbe yapmaya kalkan FETÖ'nün hüsrana uğradığı 17 Aralık'ın 4. yıldönümü. FETÖ elebaşına kul olmuş savcı ve polisler, sahte belgeler ve montajlı tapelerle bakanlara ve iş adamlarına operasyon düzenledi.

Ancak Erdoğan'ın ve Türk milletinin dik duruşuyla, hain kumpasın kurgucuları hakim, savcı ve polisler adalet önünde hesap verdi. Kaçanların da zamanı gelecek.

ZARRAB ÜZERİNDEN YENİ ABD-FETÖ KUMPASI

17 Aralık sürecinde hedefine ulaşamayan FETÖ, bu kez daha da acımasız bir girişimle silahlı darbeye kalkıştı. Milletten bir tokat daha yiyen FETÖ, son çare ABD'den medet umarak, Reza Zarrab üzerinden Türkiye'ye yönelik yeni planlarını icra etmeye kalktı.

ABD’de '17 Aralık' davasını açan savcı Preet Bharara, savcıyı öneren senatör Chuck Schumer ve davaya bakan yargıç Richard Berman FETÖ bağlantılı çıktı.

YALANLAR AÇIĞA ÇIKTI

FBI'dan para aldığını itiraf eden FETÖ'cü-ByLock'çu firari polisin getirdiği delillerle, Reza Zarrab'ın, kendini kurtarmak için eski bakanları ve Türkiye'yi suçlamasına rağmen, yalanları deşifre oldu ve ABD'deki kumpas artık çöktü.

ABD'ye kaçan FETÖ'cü eski polis Hüseyin Korkmaz

FBI HAKAN'LARI KARIŞTIRDI, DAVA ÇÖKTÜ

ABD'de Reza Zarrab'ın "Hakan Atilla'ya ait" dediği ses kaydı, Halkbank'ın yöneticilerinden Hakan Aydoğan'ın çıktı. FBI'ın Hakan'ları karıştırdığı davada, yalan ifade veren Reza Zarrab'ın savcılıkla anlaşması bozulabilir. Suçsuz yere tutuklanan Hakan Atilla da beraatini istedi.

Atilla’nın avukatları, Zarrab’ın 10 Nisan 2013 aynı gün akşam saatlerinde Hakan Aydoğan’la bir telefon görüşmesi yaptığını da vurguladılar.

FBI ajanı Jennifer A. McReynolds’un, şikayet dilekçesinde Zarrab ile Aydoğan arasında yapılan telefon görüşmesini, sanki Zarrab ile Hakan Atilla arasında yapılmış gibi gösterdiğine dikkat çekildi.

Böylelikle FETÖ, yargıyı kullanarak yapamadığı darbeyi ABD'ye taşımasına karşın yine bozguna uğradı.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE ULUSLARARASI DAVA SÜRECİ BAŞLADI

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Hükümet, FETÖ ile işbirliği yapan ve Türkiye'yi yargılamaya kalkan ABD'ye karşı uluslararası alanda hukuk mücadelesi başlatıyor.

ABD, Halkbank'a yönelik dava nedeniyle Birleşmiş Milletler ve Lahey nezdinde şikayet edilecek. Ayrıca FETÖ elebaşı iade edilmedği için, 15 Temmuz'da zarar görenler de ABD'de dava açacak.

YORUMLAR 27
  • şimşek 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru sarsılır fakat asla yıkılmaz..
    Cevapla
  • ahmi. 6 yıl önce Şikayet Et
    Savaşda, mücadelede general, askerler önemli değildir. Önemli olan kiminle savaştığındır. Biz apaçık ABD işle savaşıyoruz. Başka izah kabul edilir değil.
    Cevapla
  • Kayserli 6 yıl önce Şikayet Et
    Birlesmis milletleri kuran Abd dir. AB zaten Amerikanin güdūmūnde. Lahey de Hollandada, bunlarda amerikanin oyuncagi. yani dayak yedigin kisiye, dayak yedigin icin sikayet gibi birsey. bunlar ancak Gūcten anlarlar !!!
    Cevapla
  • AKIL 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptılar şu son 3-4 yılda hiç birisi olmadı. Vardır bunda bir hikmet. Demek ki Allah yanımızda. Ama nerede bunu anlayacak akıl! Her şeye rağmen inadına yalanlara inananlar demek ki sizin için ahiret pek yaman olacak. Allah'ın emanet olarak verdiği aklı, gözü, kulağı sırf kininizle yanlış yolda kullandınız, kullanmayada devam ediyorsunuz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö suçlularında acayip rüşvet ağı dönüyor.suçuna göre 5-200bintl rüşvetle serbest kaldıklarını duyuyorum.inşallah doğru değildir.
    Cevapla
  • Tespit 6 yıl önce Şikayet Et
    onu söyleyenler kripto fetöcü. hemen ihbar et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı