Fatih’te 1 dakikada 2 milyon liralık soygun

Fatih’te bir döviz bürosuna giren yüzleri maskeli şahıslar içerisinde 2 Milyon lira değerinde döviz ve 1 kilogram altın olan çelik kasayı alarak kayıplara karıştı.

GİRİŞ 17.12.2017 09:05 GÜNCELLEME 17.12.2017 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Olay, saat 04:00 sıralarında Fatih Kemalpaşa Mahallesi Gençtürk caddesi üzerinde bulunan bir dövizcide meydana geldi. Yüzleri maskeli 5 kişi tarafından gerçekleştirilen soygun iddialara göre şöyle gelişti. 2 adet lüks araçla döviz bürosunun önüne gelen şüpheliler, ellerindeki kopyalanmış kumandayla elektronik kepengi kaldırıyor. Ardından levye ile kapı kilidini kıran hırsızlar içeri girdi. İçerisinde yaklaşık 2 milyon lira değerindeki döviz ve 1 kilogram altın olduğu belirtilen çelik kasayı sürükleyerek hızlı bir şekilde kendilerini bekleyen araca koyup, döviz bürosunun önünden ayrıldı. İş yeri sahibi olay yerine geldiğinde çelik kasanın olmadığını fark etmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.

‘Kepenk kilidi daha önce kopyalanmış’

İş yerine ait olan elektronik kepengi daha önce kopyaladıkları iddia edilen şüpheliler, çelik para kasasını alarak hiç bir şey olmamış gibi hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaşıyor.

‘1 dakikada gerçekleşen soygun kamerada’

Fatih’te gerçekleştirilen yaklaşık 2 milyon lira değerinde döviz ve 1 kilogram altını alarak şüpheliler kayıplara karıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, önceden kopyaladıkları elektronik kepengi kaldırarak yanlarında getirdikleri levye yardımıyla kapıyı açarak içeriye giriyor. Yaklaşık 1 dakika içerisinde çelik kasayı alıp dışarı çıkan hırsızlardan birisi o esnada yan tarafta bulunan otelin görevlisine silah tutarak tehdit ediyor. Hızlıca bir şekilde döviz bürosundan ayrılan şüpheliler ise geldikleri araçlar ile olay yerinden ayrılıyor.

‘Bu işi planlayarak yaptılar’

İşyeri’nde yönetici olarak çalışan Ömer Faruk Ak, “ Saat 04:10 civarında 4 tane alarm şirketi beni aradı. Ben normal zannettim. Bizim 4 tane döviz büromuz var. Gelip baktık ki, adamlar kasayı patlatmışlar. İki dakika içerisinde kasadaki bütün paraları kasa ile beraber alıp götürdüler. Şimdi emniyetten olumlu haberi bekliyoruz. İnşallah yakalarlar. Şuanda 2 Trilyon ve 1 kilogram altın gitti. İki araçla geldiler. Adamlar profesyonel hırsız. Adamlar zengin herhalde. İşleri güçleri yok bununla uğraşıyorlar, bunlar zengin hırsızlar. Ufak tefek adamlar değil. Bunu planlayarak yaptılar. Herhalde bizim dükkanın içerisinden değil de, dükkanın müşterisi de olabilirler” dedi.

Polis, bölgeyi güvenlik şeridiyle kapatarak görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

YORUMLAR 5
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlığa kol kesme olsa bu tür şeyler yaşanmaz.
    Cevapla
  • Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    2 milyonu kim bu zamanda dükkanında bırakıyor. Var bunda bir iş.
    Cevapla
  • haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    kendileri yapmis sahtekarlar
    Cevapla
  • ferhat s 6 yıl önce Şikayet Et
    sigortayi dolandiriyorlar sorun sadece bunu ispatlamak.
    Cevapla
  • eskipazar Lı 6 yıl önce Şikayet Et
    bravo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı