10 yıl sonra, ilk kez su faturası ödeyecekler!

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı 7 bin nüfuslu Veysel Karani beldesi sakinleri, 10 yıl aradan sonra ilk kez su faturası ödeyecek.

10 yıl sonra, ilk kez su faturası ödeyecekler!
10 yıl sonra, ilk kez su faturası ödeyecekler!
GİRİŞ 17.12.2017 11:38 GÜNCELLEME 17.12.2017 11:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

1994 yılında belediyenin kurulduğu beldede, 2005 yılına kadar içme suyu şebekesi olmadığı için çok sayıda kişi kendi çabaları ile bulduğu suyu kullandı. 2005 yılında yapılan çalışmalarla evlere şebeke çekilirken, belde sakinlerinin sadece 3 yıl kullandıkları şebeke suyu da 2008 yılında yeniden kesildi. Bu süre içerisinde altyapı çalışmalarının tamamlandığı beldede evlere yeniden içme suyu şebekesi çekildi. Belde sakinleri, 10 yıl sonra yeniden içme suyuna kavuşurken, ilk kez su faturası ödeyecek.

Baykan ilçesine bağlı Ziyaret Köyü'nün ismi, 1994 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Veysel Karani olarak değiştirilerek, belde statüsüne alındı. Aynı tarihte belediyesi kurulan Veysel Karani sakinleri, 2005 yılına kadar kuyulardan, kendi çabaları ile temin ettikleri suyu kullandı. 2005 ylılında beldedeki evlere içme suyu şebekesi çekilirken, 2008 yılında şebekenin yetersiz kalması nedeniyle su yeniden kesildi. 2008 yılından itibaren içme suyunu kendi olanakları ile karşılayanlar, bu tarihe kadar içme suyu faturası da ödemedi. Belediyenin girişimleri ile altyapı çalışmaları tamamlanan beldede, bütün evlere yeniden içme suyu şebekesi çekildi. 10 yıl sonra yeniden suya kavuşan vatandaşlar, belediyede abone işlemlerini yaparak ilk kez içme suyu faturası ödemeye hazırlanıyor. Veysel Karani Belediyesi Saha Amiri İhsan Gültekin, belediyenin girişimleri sonucu alt ve üst yapının tamamlanmasının ardından bütün evlere şebeke çekildiğini belirterek, şöyle dedi;

"1994 yılından önce beldemizin ismi Ziyaret Köyü idi. Bakanlar Kurulu kararı ile beldemizin ismi Veysel Karani oldu. Bunun nedeni ise Veysel Karani Türbesi'nin beldemizde olmasıdır. Dini açıdan büyük önem taşıyan beldemiz toplam 7 bin nüfusludur. Veysel Karani Beldesi tarihinde ilk defa alt yapıya kavuştu ve bununla beraber temiz içme suyuna kavuştu. 1994 yılında kurulan belediyemiz, 2005 yılında bu mahallere su verdi. Ancak. bu 3 yıl sürdü. Çünkü su kaynağı yetersiz geldi. 2008 yılından sonra beldemizde bulunan vatandaşlarımız su faturası ödemiyor, çünkü suları akmıyordu. 2017 yılının son aylarına yaklaştığımız bu günlerde belediyemizin yaptığı çalışmalarla mahallelerimize yeni su hattı çekildi ve bu hat beldemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Evlerine su akanlar ise yavaş yavaş abone işlemlerini yapmaya başladı. Onlar da su faturalarını ödemek için büyük heyecan yaşıyor. Yani 10 yıl aradan sonra ilk defa beldemizde su faturası ödenecek."

Beldede 2005 yılından, 2008 yılına kadar su faturası ödendiğini hatırlatan Gültekin, "1994 yılında belediye ve belde olduk ve 2005 yılında halka su getirdik. Vatandaşlarımız da su geldiği için 3 yıl su faturası ödediler. 1994 yılından 2005'e, 2008 yılından 2017 yılına kadar vatandaşlarımız toplam 19 yıl su faturası ödemediğini söyleyebiliriz" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerek yok biz öderik, nasıl olsa elektriklerini ödüyoruk, cep telefonlarının faturalarını da bize yansıtsınlar onu da öderik, bol internetli olsun şööyle
    Cevapla
  • kcelik 6 yıl önce Şikayet Et
    köyün adi ziyaret ten Veysel Karani yapinca iş yapmış mi oluyorsunuz. bakanlar kurulu keşke gerçek adi olan Tillo yapsaydi. Tillo diyince akla evliyalar diyari gelir. Bence Veysel Karani yapınca diger evliyalara haksizlik oluyor.
    Cevapla
  • Can 5 yıl önce Şikayet Et
    Tillo ile Veysel Karani ayrı yerler. Tillo, Aydınlar ilçesinin eski adıdır. Yorum yaparken dikkat.
    Cevapla
  • Hhj 5 yıl önce Şikayet Et
    Oranın tillo yla alakası yok başka bir yer. Tillo siirttin baykan gibi bir ilçesi
    Cevapla
  • Fani 6 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa akçakale nin bir köyünde ikamet ediyorum. Burda su bol ama su saati diye birşey yok. Buranın vatandaşı elektriği kaçak kullanıyor, yetmiyor bi de devletin taktığı su saatlerini söküp atıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende sarısalkım köyünde 4 sene kaldım. Her ay düzenli suya para ödedik. İlginç gerçekten :)
    Cevapla
  • Üveys 6 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hizmet yoktu zulüm vardı millet hizmeti yeni yeni kayumlarin sayesinde gürdu
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlette getirdigi hizmet in karşılığı nı alsa iyi olacak amma millet alışmış harama yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu