"Meçhul teröristler" için çember daralıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde cuntacı askerlerle yöneten "meçhul imamlar"ın kimlik tespitlerinde sona yaklaşıldı.

"Meçhul teröristler" için çember daralıyor
"Meçhul teröristler" için çember daralıyor
GİRİŞ 17.12.2017 11:40 GÜNCELLEME 17.12.2017 11:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'ya bomba yağdıran uçakların havalandığı Akıncı Üssü'ndeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerin bir kısmı yeniden incelendi.

Görüntülerde, darbecilerin kontrolündeki uçakların yönlendirildiği komuta merkezi başta olmak üzere üssün kritik yerlerinde sivillerin olduğu görüldü.

Bu görüntüler üzerinde duran soruşturma savcıları, Akıncı Üssü'ndeki darbe eylemlerine ilişkin daha önce hazırlanan bilirkişi incelemesi ve idari tahkikat raporunda söz konusu şahıslara ilişkin kimlik tespiti yapılamadığını fark etti.

Bu sivillerin FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz ile aynı konumda olabilecekleri ihtimali üzerinde duran savcılar, öncelikle bu şahısların "üniforma giymeyen askerler mi yoksa sivil imam mı" olduğunu belirlemek için harekete geçti.

Kimliği teşhis edilemeyenler arasında üniformasız askerlerin yanı sıra FETÖ'nün imamlarının da bulunduğu bilgisine ulaşan savcılık, bu isimlerin kimliklerin belirlenmesi için Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne görüntülerle birlikte elde edilen bazı bilgileri gönderdi.

60 klasör hazırlandı

Soruşturma kapsamında 60 klasör evrak hazırlayan savcılık, kurumlardan gelecek cevabi yazıdan sonra kimliği tespit edilecek kişiler hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan iddianame hazırlayacak.

İddianame, Akıncı Üssü darbe girişimi davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek.

Öte yandan yurtdışına kaçma şüphesine karşı, bu kişilerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ile bu görüntülerden elde edilen fotoğrafların basına yansımaması için soruşturma titizlikle yürütülüyor.

YORUMLAR 9
  • sağduyu 6 yıl önce Şikayet Et
    kripto aranıyorsa buyursun kayseri asker hastanesine davet ediyorum emniyet güçlerimizi.Hem ayrıca ak partili gözüküp fetöye hizmet eden müdür ve müdüreleri de ortaya çıkartmış olurlar.(bi şey değil vatandaşlık görevim)
    Cevapla
  • Sekar 19 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya usta operasyon çok gizli ise sizin nerden haberiniz var veya niye aleme ilan ediyoruz çok gizli değil çok garip.
    Cevapla
  • Şevket Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsine idam cezası, acımak yok.
    Cevapla
  • muharrem 6 yıl önce Şikayet Et
    adil öksüzü imha edebilecek bi ekip kurun
    Cevapla
  • kaan 6 yıl önce Şikayet Et
    işallah bu ay fetö nün kayseri deki sağlıkçı idarecilerinde ipliği pazara çıkacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!