Türkiye'den o ülkeye sert tepki! Basiretsiz!

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın yeni kurulan hükümetin programındaki "AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" ifadesine tepki gösterdi.

Türkiye'den o ülkeye sert tepki! Basiretsiz!
Türkiye'den o ülkeye sert tepki! Basiretsiz!
GİRİŞ 17.12.2017 11:55 GÜNCELLEME 17.12.2017 12:42
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye, Avusturya’da yeni kurulan hükümetin programında "Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" yönündeki ifadeyi "talihsiz" ve "basiretsiz" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu ifade hakkında, "Avusturya’nın yeni hükümetinin programındaki bu talihsiz ve basiretsiz ifade, ayırımcılığı ve ötekileştirmeyi temel alan siyasi akım hakkında taşınan endişeleri maalesef doğrular niteliktedir." denildi.

Açıklamada, "Bunun yanı sıra AB’nin ülkemizle yaptığı akitlerden kaynaklanan yükümlülüklerinden bunlar yokmuşçasına kaçmaya çalışmak ve bunu yaparken de yanına müttefikler aranacağını söylemek dürüst olmadığı gibi dostane olmaktan da uzak bir yaklaşımdır." ifadelerine yer verildi.

 

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küresel düzeydeki sınamalar karşısında müttefikler aranacak yerde ülkemizin meşru haklarını hiçe sayma yolunda karşımızda ittifak arandığının hükümet programıyla ilanı siyasi ve diplomatik adaba da yakışmayan bir üsluptur. Türkiye’nin dostluğunu kaybetme sınırlarını zorlayan bu ifadeler hayata geçirilmeye çalışıldığında layıkıyla karşılıklarını bulacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirden ne beklenirki bizler müslümanız biz kendimize yeteriz Allah var keder yok
    Cevapla
  • Cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sancağı aldık elimize....dikeceğiz onu kalbinize...nice havlamalarınız boştur... en gür nida İslam'ın olacaktır.... BİİZNİLLAH.DURMAK YOK YOLA DEVAM.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden avrupa birliğine girmek istiyoruz bilen varmı..?
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kepce kulak ne diyor yaw
    Cevapla
  • Güldürmeyin! 5 yıl önce Şikayet Et
    Haritada Avusturyanın yerini kaç kişi bilen var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?