Yıllardır beklenen proje! İşte son hali

Taksim'de yapımı süren caminin ana iskeleti yükselirken, kültür ve sanat merkezi olarak kullanılacak alt kat ile otopark olarak kullanılacak bölümde çalışmalar sürüyor.

GİRİŞ 17.12.2017 12:54 GÜNCELLEME 17.12.2017 13:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Taksim'e yapılan caminin ana taşıyıcıları tamamlandı.Temeli 17 Şubat'ta atılan ve yaklaşık 2 bin 482 metrekarelik alanda  yapılan caminin namaz kılınacak bölümünün ana taşıyıcıları tamamlandı. Kubbe  taşıyıcılarının yapımı da hızla sürüyor.  Caminin ana iskelet inşaatı yükselirken, kültür sanat merkezi olarak  kullanılacak at kat ile otopark olarak kullanılacak alanlarda ise çalışmalara  aralıksız devam ediyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,yaptığı  açıklamada, cami inşaatındaki ana taşıyıcıların tamamladığını ve inşaatın  yükseldiğini söyledi. Kubbenin taşıyıcılarının da yapıldığını belirten Demircan, "Caminin şu  anda aşağı yukarı ana gövdesi tamamlanmış durumda ve kubbesinin inşaatına  başlandı. Çok kısa sürede kubbenin de kapandığını göreceğiz.'' dedi.  Caminin birinci bodrumu ve kültür merkezi olacak alanın tamamlandığını  ifade eden Demircan, ''Onun altında da 4 otopark katı var. O otoparklardan  birinci kat otopark olarak tamamlandı. İnşaattaki çalışmalar aynı zamanda hem  aşağıya doğru gidiyor hem de yukarıya doğru gidiyor. Böylece inşaat yapımında  zamandan kazanıyoruz. Ayrıca bu çalışma sayesinde çevreye de bir rahatsızlık  verilmiyor. Çalışmalar disiplinli bir şekilde ilerliyor. İnşaat tahminlerimizde olduğu gibi hızlı, pratik etrafa inşaat süresince zarar vermeyen iyi bir yolda iş  yapma notasında devam ediyor. Arkadaşlarımız işi tamamlamak için çalışmalarına  devam ediyor. 2019 yılında camiyi ibadete açmayı hedefliyoruz.''

 


Demircan, caminin yapımında asıl işin ince işçilik olacağını  vurgulayarak, ''Kabasındaki kubbeyi kapatma pozisyonuna geldik. Kubbeyi  kapattıktan sonra da ince işçilik başlayacak. Bana göre ince işçilik bu işin asıl  işçiliğidir. Ama etraftaki kaba işçilik bittiği için daha rahat bir işçilik  dönemine girmiş olacağız.'' diye konuştu. Caminin yapımı nedeniyle alanın yanında bulunan bazı binaların  istimlak edilerek yıkıldığını dile getiren Demircan, şunları kaydetti:  ''Zaten sürdürülen bazı istimlak çalışmaları vardı. Büyükşehir  Belediyemiz onları da tamamladı. Tramvayımızı koruyan bir bina daha vardı burada.  O da yenileniyor. Cami ile birlikte hem ibadet hayatını sürdüreceğiz hem de kütür  hayatına katkı sağlayacağız. Bu yapının altındaki otopark ile de bölgemizdeki  park sorununu bir ölçüde çözmüş olacağız. Buraya ayrı bir hareket, ayrı bir  güzellik ve dinamizm kazandıracağız.'' 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Akıncılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje ile biz (millet) ne dersek o olur. Cami de yapılır, kanal istanbul da yapılır, köprü de yapılır, tüp geçit de yapılır. 3. hava limanı da yapılır. Kısacası millet ne derse o olur.
    Cevapla
  • Gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu enes rahatsızmı oldun?
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    bu projeyle ülkemiz kurtulacak inşallahütala
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurtulmasada olması gereken olacak.Taksim meydanında ihtiyaç olan cami sonunda Allah'ın izniyle olacak.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahat ol Enes kurtulacak ama hain kâfirlerin artık bir şey yapamayacağını görmeleri sağlanacak!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?