Başbakan'dan net mesaj! Pişman olacaklar

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs kararına tepki göstererek, “Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaklar” dedi

GİRİŞ 17.12.2017 14:34 GÜNCELLEME 17.12.2017 15:15

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede partililere hitap eden Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın salona girişi sırasında vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs hakkında geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın bir karar aldığını hatırlatarak, “Keyfi bir karar. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etti. Biz de bu haksız hukuksuz kararı baştan tanımayacağımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu Cumhurbaşkanımız bütün dünyaya ilan etti. Tek taraflı keyfi kararlar hiç kimsenin hakkı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da toplandı. Ve tarihi kararlar aldı. Bu zirvede İslam dünyası Kudüs’e, Filistin’e sahip çıktı. Filistin sahipsiz değil dediler. Bütün devletler başkenti Doğu Kudüs olan Filistin’i tanıdılar. Bu kararın sonuna kadar arkasında olacağız. Bu bölgede ve Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaklar” diye konuştu. 

Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını büyütmek için kutlu bir hareketin temsilcileri olduklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, “15 yıllık geçmişimizde ülkemize yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. İnsanların kardeşliğine, adalet ve demokrasiye kast eden nice hain girişimlere maruz kaldık. Millet iradesinin temsilcileri olarak bu ihanet şebekeleriyle mücadele ede ede bugünlere geldik. Yolumuza engel koyarak millete hizmet etmekten alıkoymaya çalışanlara asla izin vermedik. Millet iradesine sahip çıktık. Türkiye’ye tuzak kuranların kurdukları tuzakları başlarına geçirdik. Allah’a dayandık, millete güvendik ve milletin emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik” şeklinde konuştu.

“AK Parti’yi milletten koparmak isteyenlere 15 Temmuz’da millet gereken dersi verdi”
AK Parti’yi milletten koparmak isteyenlere 15 Temmuz’da gereken dersin halk tarafından verildiğini anlatan Başbakan Yıldırım, “Tehditlere, komplolara 15 Temmuz alçak darbe girişimine milletimizle geçit vermedik. Çankırı o gece meydanlardaydı. Ay yıldız bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. Hainlere gününü gösterdi. Kötü senaryolar yazanların planları ellerinde patladı. Ülkemiz yeni hükümet sistemiyle yapılan referandumda tanıştı. AK Parti'ye muhlefet edeceğiz diye yalanlara sarılanlara millet geçit vermedi. Anayasa krizi geçerse kaos olur diyenler senaryolarıyla başbaşa kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimine geçilirse Türkiye dünyadan tecrit olur diyenler yanıldıklarını gördüler. Ülkemiz genişlemeye devam etti. Terörle mücadele kararlılıkla, hız kesmeden devam ediyor. Dünya barışı için gerekli adımları atıyoruz. İnsanların bütün umudu haline gelen AK Parti'den bahsediyoruz. Bunlar AK Parti’yi milletten koparmak istediler ancak millet gereken dersi 15 Temmuz’da verdi” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Yerel seçim; Panorama; Son durum