e-Devlet tamamen değişti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda 18 Aralık 2008'de hizmete sunulan e-Devlet Kapısı, 10. yılında yeni arayüzüyle hizmet vermeye başladı.

e-Devlet tamamen değişti!
e-Devlet tamamen değişti!
GİRİŞ 18.12.2017 16:48 GÜNCELLEME 18.12.2017 16:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri  Aka, e-devlet Kapısı'nın hizmete girişinin 10. yılı dolayısıyla Bakanlıkta  düzenlenen törende yaptığı konuşmada, değişim ve dönüşümün en güzel örneğinin  e-Devlet Kapısı olduğunu söyledi.

e-Devlet Kapısı projesinin, Bakanlığın koordinasyonunda Türksat Genel  Müdürlüğünün fiili uygulamalarıyla, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmak,  devletle olan ilişkilerinde zaman ve maddi tasarrufta bulunmak hedefiyle  hazırlandığını belirten Aka, söz konusu hizmetin 35 milyon kullanıcıya ulaştığını  bildirdi.

Milyonlarca işlemin yapıldığı e-Devlet Kapısı'nın hemen hemen bütün  kamu hizmetlerini kapsar hale geldiğini ifade eden Aka, ciddi bir dijital dönüşüm  yaşandığını dile getirdi.

Aka, vatandaştan bilgi ve belge istemede maksimum kolaylığın  sağlandığı söz konusu hizmetle bürokrasinin minimize edilerek, doğrudan hizmet  vermeye yönelik ciddi bir değişim yaşandığına dikkati çekti. Aka, "Değişimin  önemli yansımalarından bir tanesi yeni arayüz. Bu hizmet, görsellik açısından ve  kullanımı kolaylaştıran bir arayüze kavuştu." diye konuştu.

e-Devlet Kapısı'ndaki yenilemenin yeni ihtiyaçlar ve vatandaşların  talebine göre devam edeceğini söyleyen Aka, ciddi bir dönüşüm yaşayan devletin,  hizmetleri veriş şeklinin günün ihtiyaçlarına ve teknolojinin gereklerine göre  yeniden şekillendiğini anlattı.

 

 

DAHA KOLAY HİZMET SUNMAK ADINA YENİ BİR TASARIM

Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç da yeni arayüzün kullanıcılara,  hizmetlere kısa yoldan erişim imkanı sağlayacağını vurguladı. Kılıç, yeni  arayüzün e-Devlet Kapısı'nın, 10. yılını doldurduğu bugün uygulamaya alındığını  kaydetti.

Kılıç, e-Devlet Kapısı'nda 31 Ocak 2018'e kadar hem yeni hem daha  önceki arayüzle hizmet verileceğini anlatarak, e-Devlet'in yaygınlaşması,  gelişmesi ve kullanımının artması noktasında en önemli kriterlerden birinin üst  seviyede sahiplik olduğunu bildirdi.

İki ayrı kurum olan Haberleşme ve TÜRKSAT genel müdürlüklerinin, tek  bir kurum gibi çalışmaya ve daha iyi hizmet sunmaya devam edeceğini dile getiren  Kılıç, "Yeni arayüzümüzün hayırlı hizmetlere vesile olması temenni ediyorum."  diye konuştu.

Konuşmaların ardından e-Devlet Kapısı'nın 10. yılı dolayısıyla pasta kesildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • laedri 6 yıl önce Şikayet Et
    çok yararlı bir hizmet.. güçlü Türkiye'nin güçlü sitesi.. emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • selamiş 6 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı beyaz site daha güzeldi mavi ne iş
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk defa haberden önce değişikliğe tanık oldum.:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor