ABD'den ikiz oyunu!

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ile DEAŞ’ın elindeki silahların ikiz olduğu tespit edildi.

ABD'den ikiz oyunu!
ABD'den ikiz oyunu!
GİRİŞ 20.12.2017 13:49 GÜNCELLEME 20.12.2017 20:45
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “DEAŞ’a kaç, YPG’ye tut diyen aynı merkezdir” sözlerini destekleyen şok bir bilgi ortaya çıktı.

SİLAHLAR İKİZ ÇIKTI
PKK’nın Suriye kolu PYD ile yaptıkları alçak saldırılarla Müslümanlara yönelik kirli bir algı operasyonu yürüten DEAŞ’ın elindeki silahların ikiz olduğu ortaya çıktı.

Suriye’de YPG’ye verilen silahların üzerinde bulunan seri numaralarıyla DEAŞ ve PKK’dan ele geçen mühimmatın bire bir aynı olduğu, birçoğunun parti numaralarının dahi sıralı şekilde birbirini takip ettiği bildirildi.

 


ABD’nin FIM-92 Stinger ısı güdümlü uçak savar, Humvee yüksek hareket kabiliyetli zırhlı araçlar, HJ-8 ve AT-4, Javelin Lazer güdümlü füzeler, UH-60 tipi taarruz helikopterleri ile AIM-9 Sidewinder füzelerini aynı anda hem PYD’ye hem de DEAŞ’a verdiği tespit edildi.

Şuana kadar PYD’ye 4 bin TIR dolusu ağır mühimmat silah veren ABD’nin doğrudan ve dolaylı olarak DEAŞ’a da TIR’lar dolusu silah verdiği kayıtlara geçti. Suriye’de Amerika tarafından YPG’ye verilen silahların üzerinde bulunan seri numaralarıyla DEAŞ ve PKK’dan ele geçen mühimmatın bire bir aynı olduğu, birçoğunun parti numaralarının dahi sıralı şekilde birbirini takip ettiğinin anlaşılması terörü kimlerin beslediğini gözler önüne serdi. 2014’ün Ayn El Arap’ta PYD’ye silah veren ABD, aynı dönem içerisinde DEAŞ mevzilerine de paraşütlerle silah bıraktı. Geçtiğimiz Şubat ayında ABD uçakları Telafer’i işgal etmiş olan DEAŞ’a havadan paraşütle silah indirirken görüntülendi. 

PKK’DA AMERİKAN SİLAHLARI

Güvenlik güçlerimizce Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda Amerikan üretimi olduğu anlaşılan silahlar ele geçirilmişti. Amerikan yapımı M-4 silahın teröristlerin inlerinde ele geçiren TSK, söz konusu silahların Amerikan ordusunun seçkin birliklerince kullanıldığını belirtmişti.

İşte verilen silahlar

- AIM-9 Sidewinder havadan havaya ısı güdümlü füze sistemi - FIM-92 Stinger ısı güdümlü uçak savar - Humvee yüksek hareket kabiliyetli çok amaçlı vasıta - HJ-8 ve AT-4 Uçaksavar - Javelin lazer güdümlü füzeler - Askeri kargo uçakları - UH-60 Kara Şahin olarak da bilinen asker taşıma ve taarruz helikopterleri - Hummer ağır zırhlı araçlar - Amerikan malı uydu haberleşme cihazları - M-16 piyade tüfekleri - TOW tanksavar ve füze sistemleri - ABD menşeli iletişim sistemleri, İnsansız Hava Araçları - Modern İstihkam ekipmanları - M-14 ve M-16 tüfekleri

Manpad füzeleri hem DEAŞ’ta hem PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin cephelerinde rastlandı.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 45
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız der ki; " Topunuz gelin.. Allah bize yeter..."
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    bu delilleri kendi mahkemelerimizde kullanıp, zarar gören ve mağdur olanları tazminat davası açmaya teşvik etsek olmaz mı? Ya da benzer davranışlarla şeytanın oyunlarının ve yalanlarının kamuoyunda ve dünyada deşifre olmalarını sağlamak yanlış mı olur?
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gizlisi saklısı yok ki. Gözümüzün içine baka baka yaptı çok sayın "stratejik müttefik" imiz.
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz farkında oyunun, ancak müdahalede geç kalıyoruz... Neyse ki, her zaman ve her yerde Allah'ın izniyle hazırız...
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    teröristbaşı amerika dır.bunu biliyoruz bilmek çözüm değil.AMERİKA mallarını kullanmayarak tepki verebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar