MİT TIR'ları davasında flaş gelişme!

MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin olarak yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoglu, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında savcı mutalaa verdi.

GİRİŞ 20.12.2017 12:17 GÜNCELLEME 20.12.2017 14:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması davasında mütalaasını açıklayan savcı, CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi.

MİT TIR'larının Durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin, CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme”, Aydınlık gazetesi çalışanları Orhan Bozkurt ve Mustafa Yücel’in ise ''Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama'' suçundan yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı oturumda görülen duruşmaya tutuklu sanık Enis Berberoğlu Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirilirken, tutuksuz sanık Erdem Gül, Aydınlık Gazetesi eski çalışanları tutuksuz sanıklar Orhan Ceyhan Bozkurt ve Mustafa İlker Yücel de duruşmaya katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, MİT Tırları durdurulmasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve hükümetini uluslararası terörle ilişkilendirip kısmen veya tamamen görev yapamaz hale getirmek, Türkiye'yi teröre destek veren ülkelerden olduğu imajını yaratmak olduğunu belirtti.

Sanıkların, devlet sırrı niteliğindeki bilgileri FETÖ'nün amaç ve stratejileri doğrultusunda hiç bir kamu yararı bulunmadığı halde amaç ve eylem birliktelik bütünlüğü içinde bulunarak işlediklerini kaydeden mahkeme, Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu’nun “terör örgütünün hiyerarşisine dahil olmaksızın terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.

Ara kararını oluşturan mahkeme heyeti, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ile eski istihbarat şefi Orhan Ceyhun Bozkurt hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması bilgileri açıklama” suçundan ana dosyayla birleşen davanın ayrılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca MİT TIR'larına ilişkin Yargıtay 16’ın Ceza Ceza Dairesi’de askerler ve diğer kamu görevlileri hakkında görülen davanın sonucunun beklenmesinden de vazgeçerek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR 11
  • öten horoz 6 yıl önce Şikayet Et
    bence serbest bırakılmalı sahibine postalanmalı.
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir kadına laf atanlara 20 25 yıl hapis ama Devletin Mahremini ortaya döküp Vatana İhanet edenler 7.5 la 15 yıl hapis öyle mi? Birde madalya takın Millet Vatana İhanetin bedelinin ne olduğunu görsün. Yazıklar olsun İşte bunun için Ülkemizde Hainler Mantar gibi çoğalıyor.
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    En Büyük sornumuz adalet sistemimiz.Allah kimseyi mahkemeye düşürmesin..
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    VATAN HAİNLİĞİNİN bedeli 15 yıl mı şaka gibi
    Cevapla
  • Fikret 6 yıl önce Şikayet Et
    dilerim seçilemessin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu