Aylardır aranan teröristler yakalandı

Aylardır takip edilen 2'si kadın 3 DEAŞ'lı Avrupa'ya gitmek üzereyken gözaltına alındı.

Aylardır aranan teröristler yakalandı
Aylardır aranan teröristler yakalandı
GİRİŞ 20.12.2017 13:56 GÜNCELLEME 20.12.2017 14:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa'dan terör örgütü DEAŞ kamplarına giderek terör örgütü adına çatışma ve faaliyetlerde bulunan  5 kişilik Fransız bir aile örgüt dağılınca Fransa'ya gitmek üzere örgüt kamplarından ayrılarak kaçak giriş yaptıkları İstanbul'da Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı.

5 KİŞİLİK AİLE

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 5 kişilik Fransız bir aile dün akşam saatlerinde Fransa'ya uçmak için girdikleri pasaport kontrolünde haklarında terör kapsamında aranma kayıtları bulunduğu gerekçesiyle yurt dışına çıkışlarına izin verilmeyerek güvenli bölgeye alındılar.

Havalimanı polisinin bilgi vermesiyle harekete geçen TEM ekipleri inceleme yapmak üzere gittikleri havalimanında 3 çocuklu 5 kişilik ailenin 3 Mart 2017 tarihinde Fransız makamlarınca terör örgütü DEAŞ kamplarına katılım yapacakları yönünde Türkiye'ye ihbar verilen R.M ve F.P. isimli şahıslar ile çocukları olduğu öğrenildi.

DAEŞ KAMPINDAN ÇIKIŞ YAPTILAR

Gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen R.M. ve eşi F.P, ile biri kız 3 çocuklarının kanlı terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki kamplarından  ayrılarak kaçak yollardan yurda giriş yaptıkları belirlendi.

Örgütün kamplarında örgütsel faaliyet ve çatışmalarda yer aldıkları belirlenen ailenin örgütün dağılma aşamasına gelmesi nedeniyle ülkelerine geri gönderildikleri öğrenildi.

Son operasyonlara elindeki toprakların tamamını kaybedip dağılma aşamasına gelen ve militanlarını ülkelerine geri gönderen terör örgütü DEAŞ'ın, geri gönderilen teröristlere gittikleri ülkelerinde yalnız kurt eylemi talimatları verdiği istihbarat kaynaklarınca tespit edilmiş durumda.

YORUMLAR 4
  • İspir'li dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki bize kalmış onları yakalamak, adamlar zaten Fransa ya gidiyor, bırakın Fransız makamları ne yaparsa yapsın. Şimdi bize madalya
    Cevapla
  • oktay çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    derdi bize mi kaldı bırakın gitsinler.tıpkı onların yaptığı gibi. hatta yolda kolaylık gösterelim
    Cevapla
  • Sayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın gitsinler avrupaya, niye yakalıyorsunuz ki?
    Cevapla
  • imralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bıraksaydınız gitseydi geri almazdınız olur biterdi. Adi suçlular içeri alınmıyor cezaevleri tıka basa dolu. Ne bitmez ekmeği varmış ülkemin. 30 bin insanın katili dahil besliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti