Türkiye'den ABD'ye vize cevabı!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ABD ile vizelere ilişkin yaşanan süreçle ilgili olarak, "Biz de karşılıklı olarak belirli limitler koyuyoruz” dedi.

GİRİŞ 20.12.2017 14:00 GÜNCELLEME 20.12.2017 14:40
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Akdağ, basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin "Dün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki temsilciliklerinde göçmen olmayan vize başvuruları için randevuların 2019 yılının ocak ayından itibaren verileceğini duyurdu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

"BİZ DE BELLİ LİMİTLER KOYUYORUZ"

"Bu meseleyi bütün olarak iyileştirmek lazım artık. Karşılıklı adımlar atıldı. Bu noktada vatandaşların işlerini, karşılıklı iki ülke arasında gelip, giden insanların işlerini kolaylaştırmak lazım. Aslında Amerika Birleşik Devletleri'nin bu tutumu neticesinde Amerika vatandaşlarının işini de zorlaştırıyor. Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak vizeler konusunda belli limitler koyuyoruz. Dolayısıyla bir an önce bu anlamsız tutumdan vazgeçilmeli bence."

OCAK 2019'A KADAR DOLUYUZ

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 yılının Ocak ayı olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 31
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    Limitler koyuyormuşlar vay vay vay ne tepkiymiş kardeşim sırada ne küstüm oynamıyorum havasımı hani mütekabiliyet sende açıklasana 2019 başına kadar vize yok desene...
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatta elcilikleri kapatalım abd vatandaslarının ülkeye girisini yasaklayalım zaten buraya ajanlıga ve fitneye geliyolar
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan vatandaslsrina Guney Dogu ve Doguyu hepden yasaklayin ... kizilhac dahil
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    demekki , abd ye kaçacak alçak kalmamış; gerisi ilgilendirmiyor.
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    keske uluslar arasi iliskiler de abd kadar futursuz olabilsek onlar milliyetci kurumlara sahip abd icin canla basla calisiyorlar bizde ise halkin dan burokratina siyasisine hep ac gozu doymuyor hep bana diyerek hainlik ediyor en basit chp camur siyaseti yuzunden hasmi gordugu ak parti gitsin diye ulkesini satmayi kabul ediyor abd teror devleti pervasiz olmasinda biz mi? olalim once kendimizi duzeltelim reis kadar dik ve diri olalim o zaman basit abd teror devletini def ederiz icimizdeki hainler hergun ab nin haksizliklarina sahit ken turkiye avrupa dan uzaklasiyor basliklari atarken abd ye ve ab ye rest cekemeyiz.
    Cevapla
  • dominik 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeş Hep bir arada farklı düşüncede yaşayabilelim diye ne bedeller ödüyoruz inşallah bir gün muhalif çizgideki insanlar MHP gibi muhalefette de olsa halkın gönlünde taht kurup vatan için çalışılabileceğini kavrayabilse. Ama sanırım aramızda din farkı var ülkeyi dışarıya peşkeş çeken zihniyetle aramızda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor