Muhammed et-Tavil: Türk vatandaşı olmak istiyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İsrailaskerleri tarafından gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye getirilen Down Sendromlu Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

GİRİŞ 21.12.2017 13:44 GÜNCELLEME 21.12.2017 16:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sosyal ve psikolojik tedavi görecek olan Muhammed et-Tavil, Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve burada kalmak istediğini söyledi. 

Türk vatandaşı olmak istediğini vurgulayan et-Tavil, ''İsrailliler beni darp ettiler. Yaklaşık 4 saat hapsettiler. Sırtımdan darp ettiler ve kelepçelediler. Gece saat 23.00 civarında serbest bıraktılar. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, Allah’a şükürler olsun'' dedi. 

 

Bakan Kurtulmuş, ''Muhammed et-Tavil, İsrail’in Filistinlilere karşı yapmış olduğu son saldırganlığın, baskının ve zulmün sembol ismi oldu. Son intifada da İsrail askerleri acımasızca down sendromlu Muhammed evladımızı gözaltına aldılar ve kötü bir şekilde davrandılar. İsrail’in özellikle 1967’den bu yana sürdürmüş olduğu işgal, zulüm, baskı, sindirme politikaları sürekli devam ediyor. En sonda ABD yönetiminin almış olduğu kararı bahane bilerek, aslında bunun sadece bir başkent değiştirme olmadığını çok iyi kavramış olan İsrail, Kudüs’ü tamamen ilhak etmek için harekete geçti. Muhammed et-Tavil kardeşimiz de bu mücadelenin sembol kahramanlarındandır. Filistinlilerin direnişçi ruhunu sembolize ediyordu ama hiç haline, tavrına aldırmadan onu da yaka paça derdest edip götürdüler. Türkiye olarak sahip çıkıyoruz. Filistin davasına sahip çıktığımızın göstergesi olarak kendilerine burada ev sahipliği yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • Seyit Mehdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle düsünce özgürlügune atif yaparak saygi duyulmasi gerekir! Lakin ilgimi ceken, ISRAILIN davasinda hakliligini simdi daha iyi anliyorum, hukuk kurallari icerisinde mücadele etmek yerine, ülkesini terkedip baska ülke vatandasligina gecme istegine mücadelesinde GAYR-I CIDDI lik anlami cikartiyorum, tabi bu ANLAM rahatsizlik dikkade alinmadan yapilmistir!
    Cevapla
  • Hüseyin. 6 yıl önce Şikayet Et
    Kapıya çık biraz hava al. Oksijene ihtiyacın var.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    tam simdi tek yumruk olama zamanı Allahım düşmana fırsat hic vermesin
    Cevapla
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi! Biz mazlum kullarına kapımızı açtığımız gibi, Sen de bize zafer kapılarını aç. Bu asil milleti her zamanda ve mekanda muzaffer eyle! amin
    Cevapla
  • osman affan 6 yıl önce Şikayet Et
    gelsin kardeşim gelsin. mevlam bu mazlumlar hürmetine bu memlekete güç ve kudret verir inşaallah.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Amiin inşaallah :-) VELÂ GALİBE İLLALLAH
    Cevapla
  • Kudüs 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
  • gadir 6 yıl önce Şikayet Et
    bencede böyle kahramanlara türk vatandaşlığı yakışır, içimizdeki hainler olacağına böyle ordumuz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!