Rus basınında müthiş Türkiye iddiası!

Rusya savunma sanayi şirketi Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov, 'Türkiye'nin Rusya'dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın aldı' dedi.

GİRİŞ 27.12.2017 09:28 GÜNCELLEME 27.12.2017 10:07
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Sputnik'in Kommersant gazetesinden aktardığı habere göre, Çemezov, S-400 sevkiyatını öngören anlaşmanın maliyeti ile ilgili soruyu yanıtlayarak,Türkiye'nin 4 adet S-400 bataryasını aldığını doğruladı ve bunlar için 2.5 milyar dolar ödediğini söyledi.

Çemezov ayrıca, S-400 bataryaları satın alması için Türkiye'ye verilecek kredi konusundaki görüşmelerin de tamamladığını söyledi.

 

İLK SEVKİYAT MART 2020

"Geriye sadece belgelerin son hallerini onaylamak kaldı. Kontratın yüzde 45'inin avans şeklinde, yüzde 55'ini ise Rusya'nın vereceği kredi ile ödeyeceklerini söyleyebilirim" diyen Çemezov, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatının Mart 2020'de yapılmasını planladıklarını da ekledi.

“TÜRKİYE, S-400 FÜZELERİ SATIN ALMAK İÇİN BAŞVURAN İLK NATO ÜLKESİ”

Füze sisteminin satış şartları ile ilgili bir soruya ise Çemezov, "ortak üretim" konusuna değinmezken, konuşmasında sadece teslmata ilişkin detaylara yer verdi. 

Rus muhabilirin “Soru jeopolitik: Rusya’nın Türkiye’ye S-400 Triumf savunma füzeleri sistemi satmasındaki çıkarı nedir?” sorusuna, Başkan Putin’e en yakın isimlerden olan Sergey Çemezov şu karşılığı verdi: “Türkiye, S-400 füzeleri satın almak için başvuran ilk NATO ülkesi.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın dostlarından olduğu bilinen Çemezov, Putin'in “A Takımı”nın üyesi sayılıyor ve Kremlin çevresinin en güçlü isimlerinden biri olarak uzun yıllardır savunma sanayini kontrol ediyor.

Daha önce Türkiye'nin, Rusya'dan alacağı 4 adet S-400 bataryası için 2 milyar dolardan fazla ödeme yapacağı açıklanmıştı fakat net rakam bilinmiyordu.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

Sevk edilmeleri halinde, Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak.

YORUMLAR 79
  • Erdalsilo 6 yıl önce Şikayet Et
    2020 çok geç acil bir alınsin kendi sistemimiz yapılsın
    Cevapla
  • Man 6 yıl önce Şikayet Et
    Ohio o füzeler gelene kadar kaç savaş biter
    Cevapla
  • Deli dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sırtımızıda sıvazlasaydınız bari. Ha oldu ha oluyor. Bi de İngilizler ve abdliler gibi eksik verseydiniz.
    Cevapla
  • E.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz hava savunma sistemlerini kendimiz yaparsak düşman olarak kimi tanımlayacağız? Amerikayı tanımlasak kullandığımız uçaklar Amerikan malı Rusyayı tanımlasak hava savunma sistemleri Rus malı bizim kendimize ait hava savunma sistemi yapabilmemiz için kullanacağımız tüm hava araçlarının da Türk malı olması gerekir. Yoksa hava savunma sistemlerimiz herkesi düşman olarak algılayacağından elimizdeki hiçbir hava unsurunu kullanamayacağız. Mesela bir s400 füzesi ile kesinlikle Rus menşeli uçağı vuramazsınız. Bir Patriot füzesi ile Amerikan uçağını vuramazsınız. Çünkü yazılım sistemi füzeyi ateşlemenize izin vermiyor.
    Cevapla
  • mad 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ucagi ile Rusyayi,Rus fuzesi ile Abd ucagini
    Cevapla
  • y.t 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru yanlız f16 lar artık yerli yazılım ancak nato ülkesi oldugun için başka bir f16 yı vuramazsın onun için TF-X yapılıyor Diger savunma konusu, balistik füze bora tanıldı ki havadan havaya de füze yapıyoruz bunu yapan her türlü füzeyi yapar yapıyoruz da. Bu zaman aralıgında s-400 le boşlugu dolduracagız inş
    Cevapla
  • Akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne kadar zekisin her bildiğini konuşmada cahilliğin ortaya çıkmasın bari
    Cevapla
  • sereflikochisar*06* 6 yıl önce Şikayet Et
    biz teknolojiyle aliyoruz beyler insallah onu gelistirip daha iyisini yapriz allah'in izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki