ByLock tahliyeleri başladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği üst yazı ile birlikte, iradeleri dışında telefonlarına ByLock yüklenen kişiler tahliye edilmeye başlandı.

ByLock tahliyeleri başladı
ByLock tahliyeleri başladı
GİRİŞ 28.12.2017 20:09 GÜNCELLEME 29.12.2017 00:54
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği uygulamalarla iradeleri dışında ByLock'a yönlendirilen 11 bin 480 kişi bulunduğunun belirlenmesinin ardından mahkemeler listedeki zanlıların durumlarını incelemeye aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, söz konusu listeyi üst yazıyla birlikte ülke genelindeki cumhuriyet başsavcılıklarına iletmesiyle birlikte tahliye kararları da gelmeye başladı.

 

ANKARA: TAHLİYE SAYISI 27'YE ULAŞTI

Edinilen bilgiye göre, başsavcılığın örgüte yönelik soruşturmaları kapsamında tutuklanan, haklarında başkaca yeterli delil bulunmayan ve kullandıkları numaralar son listede yer alan 19 kişi belirlendi. Bu kişilere ilişkin soruşturmaları yürüten savcıların talebiyle sulh ceza hakimlikleri, 12'si polis 19 tutuklunun tahliyesine karar verdi.

Ankara'daki terör davalarını gören mahkemeler de listenin ulaşmasıyla 11 bin 480 kişi arasında kendi davalarının sanıklarının bulunup bulunmadığını incelemeye başladı.

Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi, haklarında "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan dava açılan 4, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi 2, Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi de yine 2 sanığın durumunu ele alarak, tahliyelerini kararlaştırdı.

İSTANBUL: 1 TAHLİYE

FETÖ davasında tutuklu yargılanan SP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman'ın, adının "ByLock" listesinden çıkarılmasının ardından tahliyesine karar verildi.

KIRIKKALE: 1 TAHLİYE

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan MKE Kırıkkalespor kalecisi T.Ö, adının "ByLock" listesinden çıkarılmasının ardından tahliye edildi.

SİVAS: 17 TAHLİYE

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı; Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı 'ByLock IP'lerine iradesi dışında yönlendirildikleri tespit edilen 38 cep telefonu kullanıcısı bulunduğunu belirledi. Başsavcılık, bu sanıklar hakkında, 2'nci ve 3'ncü Ağır Ceza Hakimliği'nin yeniden değerlendirme yapmasını istedi.

Savcılığın talebi üzerine, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, güncellenen 'ByLock' listesinde isimleri bulunan ve ilk duruşmalarını bekleyen tutuklu Emre A., İbrahim D., Fadime S., ve Nazım Ç. hakkında, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir delil ve iddia bulunmamasını gerekçe göstererek tahliye kararı verdi.

Ayrıca, aynı mahkemede davaları devam eden ve tutuksuz olarak yargılanan 21 kişi hakkında da mevcut güncellemenin uygulandığı belirtildi.

Sivas 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi de duruşma günlerini bekleyen 12 tutuklu hakkında aynı gerekçe ile tahliye kararı verdi.

1 kişi de Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturması sürerken listeden ismi çıkarılarak tahliye edildi.

ÇANKIRI: 12 TAHLİYE

Çankırı'da, güncellenen 'ByLock' listesinden adı çıkartılan İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tahliye edildi.

Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ruhi Şeker, bugün akşam saatlerinde tahliye edildi. Güncellenen 'ByLock' listesinden Çankırı'dan Şeker ile birlikte 11 kişi daha tahliye oldu. Alkışlar eşliğinde cezaevinden çıkan Şeker, ailesi, yakınları, meclis üyeleri ile hasret giderdi.

DİYARBAKIR: 14 TAHLİYE

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği uygulamalarla iradeleri dışında örgütün gizli haberleşme programı “ByLock”a yönlendirilen 11 bin 480 kişi bulunduğunun belirlenmesinin ardından harekete geçti.

Yapılan incelemelerin ardından “ByLock” kullandıkları gerekçesiyle Diyarbakır’da çeşitli tarihlerde tutuklanan ve D Tipi Cezaevi’ne gönderilen 14 kişinin tahliyesine karar verildi.

YALOVA: 1 TAHLİYE

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski Yalova Milletvekili Şükrü Önder, güncellenen "ByLock" listesinden adının çıkartılması üzerine cezaevinden tahliye edildi.

Önder'in, 'ByLock' IP'lerine yönlendirilmiş oldukları tespit edilen toplam 11 bin 480 adet GSM numarası kullanıcısı arasında olduğu belirlendi.

YORUMLAR 43
  • neler 6 yıl önce Şikayet Et
    bakalım başka yeni neler çıkacak. Allah milletimizi korusun herkese akıl izan versin
    Cevapla
  • Bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletime sonsuz kere güvenin Devletim kimseye suçsuz yere hapse d atmaz rencide etmez ama bu kişiler temiz insanlar inanıyorum ki Devletim ihya edecektir hangi partiye atarlarsa atsınlar artık Türkiye atağa ve ayağa kalkmalı kiminle istiyorsanız devam edin ama iftira atmadan yan gözle bakmadan özür dileyelim akrabalardan yakın arkadaşlardan dostlarından helal etmezler ise bile kalplerini Allah bilir.11 bin küsur vatandaşım üzüldünüz yıprandınız eşinizden ayrı her şeyden ayrı düştünüz artık besmele çekip yeni bir hayata yol verin.Kalp kırılmak için verilmedi yeşermesi için verildi .
    Cevapla
  • Mağdurlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Buradan kaç defa mağduriyeti olanlar var yazıldı. Her seferinde yalan söylüyorsunuz, mağduriyet yok deyip kuyruğunu havaya kaldıranlar nerdeler, havaya savundukları hakaretler inşallah ahirette onları boğacak. Tek kelime! Hak hakdır, büyüğüne küçüğüne bakılmaz...
    Cevapla
  • Cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    Haksiz yere atilmislarsa kaybettikleri butun haklar iade edilmeli.tazminat odenmelidir.
    Cevapla
  • keremcan 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların hiç birini salmayın.bunlar milletin tepesine bomba yağdırdılar.bir dolara vatanı ve kendilerini sattılar.eğer gerçekten de suçsuz olanlar varsa ahirette mükafatlarını alırlar.
    Cevapla
  • Muzaffer 6 yıl önce Şikayet Et
    Yuh be Allah merhamet versin. İnsallah sucsuz yere iceride yat dicem ama esine cocuklarina acirim. Allah affetsin.
    Cevapla
  • Gercek 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir yorumdur.O adamın buz etmesi kimin ahiretini kaybettirecek ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?