Vali sözünü tuttu! Öğrencilere dağıtılacak

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, yaklaşık bir milyon TL'ye yakın maliyeti olan festivali iptal ederek bu paranın üniversite okuyan öğrencilere vereceğini söylemişti. Vali sözünü tuttu.

GİRİŞ 28.12.2017 22:28 GÜNCELLEME 29.12.2017 09:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Altı ay önce göreve başlayan aynı zamanda Belediye Başkanlığı görevini de yerine getiren Tunceli Valisi ve Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, ilde göreve başladığı ilk günlerde yaklaşık bir milyon TL’ye yakın maliyeti olan festivali iptal ederek bu paranın üniversite okuyan gençlerimize burs olarak verileceğini ifade etmişti.

 

Geçen süre içerisinde de ailesi Tunceli merkez ve ilçelerinde ikamet eden, üniversite öğrenim gören Tuncelili gençlerin tespiti yönünde talimat vermişti. Yapılan çalışma sonucunda ailesi Tunceli merkez ya da ilçelerinde ikamet edip Munzur Üniversitesi ve Türkiye’deki diğer üniversitelerde okuyan 1008 aktif lisans öğrencisine, Sekiz ay boyunca ayda 200’er lira para desteğinde bulunulmaya başlandı.

1.612.800 TL'Yİ ÖĞRENCİLERE DAĞITACAK

Valilik ve Belediye olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Tuncelili olup ilimizde veya Türkiye’nin diğer illerinde ve yurtdışında okuyan üniversite öğrencilerine destek olmak istedik. Bu kapsamda belirlediğimiz 1008 üniversite öğrencisine 8 ay boyunca burs vermeye karar verdik. İlk burs Aralık ayında verilmeye başlandı Temmuz 2018’e kadar devam edecek olup projenin toplam maliyeti 1.612.800TL’dir.

Aynı zamanda iki ay önce de İlimizde bulunan Munzur Üniversitesi'nde öğrenim gören maddi durumu yetersiz bin 62 öğrencimize de 1 yıl boyunca öğle yemeği katkısı sağlamıştık.

ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Bu yüzden her zaman onların yanındayız. Tuncelili öğrencilerimiz ülkemizin neresinde olursa olsunlar yardımlarımızı eksik etmeyeceğiz. Ayni zamanda ilimizdeki üniversitede okuyan dışardan gelen öğrencilerimize de desteğimizi vereceğiz.Hayırlı olsun. Bize bu konuda destek veren çalışma arkadaşlarımıza ve hayırsever dostlarımıza teşekkür ederiz.” diye konuştu.

YORUMLAR 15
  • gerçek vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay Allah Razı olsun sayın Valim. darısı diğer İllerin başına. İşte gözle görülen tasarruf bu. Şu Valilerimiz Araç fazlalığına ve araç kiralanmasına da bir çare bulup, tasarrufa gitse süper olacak ama... İnşallah olur..
    Cevapla
  • kotay 6 yıl önce Şikayet Et
    helal sana sayın valim
    Cevapla
  • mütefekkir 6 yıl önce Şikayet Et
    Festival adı altında kendini sanatçı zannedenlere haketmediği paraları vermektense böylr hayırlı işkerde kullanılmalı devletimin parası. Herkese örnek olmalı. Bu ülkede topçusu, popçusu çok şımartıldı. Artık yeter.
    Cevapla
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    festivalden iyidir , tebrikler
    Cevapla
  • şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır öğrencilere ne büyük destekler verdiğini bilen biri olarak Allahım bu yolda başarılarını devam ettirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama