Yıl sonuna tamamlanacak! İşte MİT'in yeni kalesi

MİT’in yeni binası, sinyal ve elektronik istihbaratın ulaştığı boyut nedeniyle 5 bin dönüm büyüklüğünde korunaklı arazinin ortasına inşa edildi

Yıl sonuna tamamlanacak! İşte MİT'in yeni kalesi
Yıl sonuna tamamlanacak! İşte MİT'in yeni kalesi
GİRİŞ 30.12.2017 11:54 GÜNCELLEME 30.12.2017 19:48
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ankara’nın Etimesgut İlçesi Bağlıca mevkiinde 5 bin dönümlük arazide yapımı devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ( MİT) yeni yerleşkesinde kaba inşaat büyük ölçüde tamamlandı; binanın şekli ortaya çıktı. Kompartman şeklinde, yatay mimaride inşa edilen istihbaratın yeni kalesinin gelecek yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. 3-4 yıl içinde MİT’in halen Yenimahalle hizmet veren eski yerleşkesi de dahil bütün birimlerinin Bağlıca’da toplanması amaçlanıyor. MİT’in Ankara’da 20, Türkiye genelinde 90 farklı noktada hizmet binaları bulunuyor.

DİNLEME VE SIZMALARA KARŞI ÖZEL TASARLANDI

Gazete Habertürk'ten Arif Akdoğan'ın haberine göre, MİT’in yeni binası, sinyal ve elektronik istihbaratın ulaştığı boyut nedeniyle 5 bin dönüm büyüklüğünde korunaklı arazinin ortasına inşa edildi. Dinlemelere, yetkisiz girişlere ve sızmalara karşı özel tasarlandı. Zırhlı Birlikler’den alınan arazinin tam ortasına inşa edilen bina; hem fonksiyonel hem modern hem de tarihi dokuyu yansıtacak şekilde yapıldı.

GENELKURMAY DA YAKININA TAŞINACAK

Binanın aynı zamanda Türkiye’nin sembol yapılarından biri haline gelmesi ve bir ikon olması amaçlanıyor. Halen Kızılay’ın göbeğinde bulunan Genelkurmay Karargâhı da kısa süre sonra MİT’in yanındaki bölgeye taşınacak. Genelkurmay Karargâhı da 10 bin dönümlük bir araziye inşa edilecek. Genelkurmay’ın taşınmasıyla bu bölge bir güvenlik ve savunma üssü haline gelmiş olacak.

YORUMLAR 35
  • maho 6 yıl önce Şikayet Et
    binanın yeraltındaki çalışmaları yerüstündekinden uzun sürmüş diyorlar.nasıl binaysa artık
    Cevapla
  • Asabi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hain iceride olunca hic birsey yapamayiz.. Aselsan hisselerine bakin. bir ay once biri icerden haber ucurdu yabanci hisselerini satti. 47 den 29 a dustu.. Sonra da sirket halka arz duyurusu yapti... Noldu adamlar ucuza pay alacaklar... Bu mu vatanseverlik... Tirt...
    Cevapla
  • Vatandaş Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    mit çalışanları helikoptere tabancayla ateş etmesin roket kullansınlar..
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    önce mite sızmaları engelleyin... en büyük risk insan faktörüdür...
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız duvarlarını değil, çalışanlarını da sağlam yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı