Türk Doktorlar göğsümüzü kabarttı

Türk doktorlar, en yoksul ülkelerden birisi olan Nijer’de 15 günde 725 katarakt ve 360 cerrahi ameliyatı gerçekleştirerek tarihi bir sorumluluk projesine daha imza attılar.

Türk Doktorlar göğsümüzü kabarttı
Türk Doktorlar göğsümüzü kabarttı
GİRİŞ 01.01.2018 13:13 GÜNCELLEME 01.01.2018 13:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2005 yılından bu yana Afrika’nın çeşitli ülkelerinde yoksul halka yardım ve tıbbi tedavi için çalışmalarını artıran Gönüllüler Derneği, 22. Nijer Sağlık Operasyonunu; doktor, hemşire ve gönüllülerden oluşan 55 kişilik bir heyet ile Başbakanlık, TİKA ve Türk Hava Yolları (THY) destekleriyle düzenledi. 

 

 

Nijer’in en geri kalmış şehirlerinden olan ve başkent Niamey’e 16 saat mesafede olan Tessaoua ve Aguie’de çalışmalarını artıran Gönüllüler Derneği, 22. Nijer Operasyonu kapsamında 725 Katarakt ameliyatı 360 cerrahi ameliyatı ve 6500 poliklinik hizmeti ve 2000’i aşkın diş çekimi gerçekleştirdi. 2005 yılından bu yana yardım faaliyetleri kapsamında Nijer'de 720 su kuyusu açan Gönüllüler Derneği dul ve yetim ailelere 22 bin adet de keçi dağıtımı yaptı.

Doktor ve hastane imkânının olmadığı bölgede 15 gün boyunca süren 22. Nijer Sağlık Operasyonu’nda Nijer halkının sevgisini kazanan Türk heyetinde bulunan doktorlar ve hemşireler 2018 yılının ilk ayarlarında yapılması planlanan 23. Nijer Operasyonu için hazırlıklara başladılar.

YORUMLAR 13
  • abbas kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    eli öpülecek doktorlar
    Cevapla
  • hb8575 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah Sizlerden razı olsun bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir diyen İslam dini bunu emrediyor zaten duyarlı insanların çoğalmasını ve daha fazla hizmetlerin yapılmasını cenabı Allahtan diliyorum.
    Cevapla
  • vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun ellerinizden degil ayak altınızdan öpmeye razıyım sizler insanlığa ışık oldunuz Mevlam makamınızı yüceltsin iki cihanda
    Cevapla
  • 571 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülke olarak bu ülkelere yardım yapmamız boynumuzun borcudur müslümansak komşusu açken tok yatan bizden değildir
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizim yüzünden bu ülkeler , büyük yeraltı ve üstü zengin kaynaklarına rağmen ,varlık içinde yokluk yaşayan ülkeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?