HIV skandalıyla ilgili başhekimden açıklama!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki HIV skandalıyla ilgili Başhekim Prof. Ali Kemal Kadiroğlu, bölüm hocalarını ‘kumpas’la suçladı.

HIV skandalıyla ilgili başhekimden açıklama!
HIV skandalıyla ilgili başhekimden açıklama!
GİRİŞ 02.01.2018 08:17 GÜNCELLEME 02.01.2018 08:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki doğum skandalıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Uzman hekimlerin kaçtığı HIV’li hastaya yapılan sezaryen ameliyatına girmek zorunda kalan bir asistanın eline iğne batmasıyla ortaya çıkan olayla ilgili Başhekim Prof. Ali Kemal Kadiroğlu, bölüm hocalarını suçladı.

HIV’li hamile kadının son basamak hizmeti veren hastanelerine geldiğinde Acil Servis’e yatışını yaptıklarını kaydeden Prof. Kadiroğlu, hocaları ameliyata girmeleri için ikna etmeye çalıştıklarını söyledi: “Hekimlerin bu vakaya girmek istememelerinin hiçbir açıklaması olamaz. Biz idare olarak, hastaneye yatışını yaptıktan sonra Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü’nden ameliyat öncesi hastanın kullanması gereken ilacı istedik. Bu arada bölümdeki nöbetçi Yar. Doç. F.F.’yi ameliyata girmeye ikna etmeye çalıştık. F.F. hasta HIV’li olduğu için kabul etmedi. Bölümdeki diğer erkek doçent ve yardımcı doçentler de girmek istemediklerini söylediler. Hekimin hasta seçme şansı olmadığını anlatarak ikna etmeye çalıştık. Ancak ilacı bile almaya 2 aylık asistan olan D.D.’yi gönderdiler. Ameliyat sırasında tecrübesiz olan asistan D.D.’nin eline iğne battı. D.D.’nin ameliyata ancak izleyici olarak girmesi gerekir, tecrübeli asistanlar da girmemek için direnç gösterdi. Daha sonra ameliyat yapıldı.”

‘YANLARINA BIRAKMAYACAĞIZ’

Bölümün hocaları ve tecrübeli asistanların, asistanın yaralanmasını bahane ederek toplu olarak 3 gün sağlık raporu alarak iş bıraktığını anlatan Prof. Kadiroğlu şöyle devam etti: “Klinikteki hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek zorunda kaldık. Polikliniklerimiz 2 gün çalışamadı. Bir hekimin hasta seçme hakkı yok. Hele hele iş bırakarak hastaları mağdur edemezler, bu insani değil. Bunu yanlarına bırakmayacağız, soruşturma başlattık. Ameliyata girmeyi kabul etmeyen hocalardan, eylem yapan asistanlara kadar herkes bunun idari olarak hesabını verecek.” Eski dönemden kalan mevzuata aykırı işlemlerini sürdürmek isteyen bölümün hocalarının idareye kumpas kurduğunu iddia eden Kadiroğlu “Kesinlikle bu toplu hareketle idareye karşı kumpas içindeler. Bu vakayla da idareye kumpas kurmuşlardır” dedi. Gazete Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre Kadiroğlu, hocaların mesai dışı uygulama kapsamında hasta yakınlarının döner sermaye hesaplarına yatırdıkları paralar karşılığında ameliyat yaptığını ve fişlerinin kendilerinde olduğunu söyledi.

AMELİYATTAN KAÇAN DOÇ. F.F. HABERE KIZDI

Ameliyata girmeyi reddederek skandala neden olduğu öne sürülen Yrd. Doç. F.F. ise haberin yapılmasına kızdı. Telefonla aramamıza tepki gösteren F.F. konuşmak istemediğini söyledi. Bölümde çalışan diğer erkek hocalar ise, konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını, kendilerine ameliyat için telefon gitmediğini iddia etti. Mesai dışı özel ameliyatlar yapmadıklarını iddia eden hocalar, soruşturmadan haberlerinin olmadığını da söyledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • nasibim1 6 yıl önce Şikayet Et
    bir insana haddinden fazla değer verirsen maalesef o nun kudurmasına sebep olursun. doktorları paraya boğarsaan sonuçlar nice bunun gibiler. işini aşkla yapanlar hariç olan asistana olmuş Allah şifa versin. hasta insan rapor alamazken sağlam doktor lar rapor alıyor binada şaşmamak lazım. sonuçta burası Türkiye
    Cevapla
  • leventk 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle doktor mu olur, ne demek işi reddetme hakkı var dokturun... o zaman her memur da kafasına göre riskli gördüğü bir işi , kendisine zarar gelmesin diye yapmasın, o zaman ne olur, ortada devlet kalmaz, millet kalmaz can kalmaz, ibreti alem için kanunlara uymayan bütün görevliler en ağır cezaya çarptırılmalıdırlar. Ayrıca hepsi birer memur olan bu çalışanlar, bu cesareti nereden alıyorlarmış sormak lazım
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sağlık bakanlığı el koymalı ! bu sağlam doktorlar nasıl rapor alıyor! Belimin ağrısından be eğilip be doğrulabiliyorum, beyin cerrahı sizin raporluk durumunuz yok dedi ve şaka yapıyor zannettim! Sağlık bakanlığına ve Bimere şikayet ettim, bekliyorum! ameliyata girmeyen doktorların lisanslarını iptal etsin bakanlık! Bunlar Hipokrat yemini ettiler doktor olurken!!!!!
    Cevapla
  • muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede asgari ücretle ev geçindiren nice aileler varken,aldığı maaş yetmiyormuş gibi hastanenin imkanlarıyla para karşılığı ameliyat yapan hekimleri kınıyorum.sizi Allah doyursun diyorum.empati yapın bakalım nasıl olacak.bu kadar paracı olmak iyi değil.bu devlet ,bu millet hepimizin.
    Cevapla
  • hayAli 6 yıl önce Şikayet Et
    önlemini alıp özel giysilerle ameliyatını yapmak, tecrübene tecrübe katmaktır. ayrıca yemininide tutmaktır. kimse girmek zorunda değil demesin. o hiv li kadının yerinde sizde olabilirdiniz, o girmem diye burnunu sürüyen doktorda olabilir. bu doktoru devlet memurluğundan uzaklaştırmaları gerek yoksa doktorlar hasta seçme hakları olduğunu düşünüp pek çok hastanın maduruyetine sebep olucak. bu hasta Allah korusun gün gelir sizde olabilirsiniz bizde .
    Cevapla
  • rkg 6 yıl önce Şikayet Et
    girmek zorunda degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı