Sülün İbrahim şebekesine baskın

Sülün İbrahim lakaplı İbrahim Evren Tokel ve 10 kişilik şebekesi 1 milyon 280 bin lira dolandırmaya çalıştıkları bir iş kadının ihbarıyla çökertildi.

Sülün İbrahim şebekesine baskın
Sülün İbrahim şebekesine baskın
GİRİŞ 03.01.2018 11:00 GÜNCELLEME 03.01.2018 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul'da vakıf mallarını sahte belgelerle başkalarına kiralayan Sülün İbrahim şebekesine çökertildi. Lojistik ve antrepo işletmeciliği yapan iş kadını Sevinç D. işini büyütmek için ArnavutköyÖmerli Mahallesi Tunaboyu Caddesi'nde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 20 bin metrekare araziyi antrepo yapmak için kiralamaya karar verdi. Arazinin kime ait olduğunu soruştururken bir emlakçı vasıtasıyla İbrahim Evren Tokel isimli şahsa yönlendirildi.

1 MİLYON 380 BİN LİRAYA 49 YILLIĞINA KİRALADI

Dolandırıcı olduğunu bilmediği Tokel’le irtibata geçen işkadını Sevinç D.,20 dönüm  araziyi vakıflar bölge müdürlüğünden kiraladığını ve kira devir hakkı olduğunu söyleyen Tokel’le yaptığı pazarlık sonucunda 1 milyon 280 bin lira karşılığında araziyi 49 yıllığına kiraladı.

KONTROLERLER KONTROLE GELİNCE DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Kiralanan araziye antrepo yapmak için inşaat çalışması başlatan Sevinç D.nin inşaat işlerine başlamasıyla araziye gelen İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolörleri arazinin vakıf arazisi olduğunu ve hala kira ve satış hakkının kurumda olduğunu söyleyince, dolandırıldığını anlayan iş kadını soluğu savcılıkta aldı.

POLİS ŞEBEKENİN ELEBAŞIYLA 9 ÜYESİNİ GÖZALTINA ALDI

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunan iş kadını Sevinç D. nin şikayetiyle harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları araştırma ve soruşturmada iş kadınının bir dolandırıcılık şebekesinin kurbanı olduğunu tespit ederek, şebekenin belirlediği 10 üyesine geçtiğimiz hafta operasyon düzenledi.

BENZER 4 DOLANDIRICILIKLARI DAHA ORTAYA ÇIKTI

İstanbul’un değişik ilçelerinde düzenlenen operasyonlarla şebeke başı Sülün İbrahim lakaplı İbrahim Evren Tokel ile aralarında Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görevli memur Rıza Y.nin de bulunduğu 10 ismi gözaltına alan polis, yaptığı soruşturmada şebeke halinde hareket eden şüphelilerin benzer 4 ayrı dolandırıcılık olayını daha gerçekleştirdiğini tespit etti.

VAKIF OFİSİLERİNİ DE KİRAYA VERMİŞLER

Başakşehir Ziya Gökalp mahallesi Süleyman Demirel Bulvarında bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 158 m2 bir işyerini M.C isimli bir işadamına 10 yıllığına 150 bin liraya aynı yöntemle kiraya veren şebekenin,  Zeytinburnu Veliefendi mahallesi 75. Sokakta bulunan yine bir ofisi de A.Ç. isimli bir işadamına aynı yöntemle 300 bin liraya kiraladığı tespit edildi.

ELEBAŞA TUTUKLAMA, 5 ŞEBEKE ÜYESİNE ADLİ KONTROL

Mağdurları arasında N.O ve N.D isimli iki işadamının daha bulunduğu öğrenilen şebekenin, operasyonlarla gözaltına alınan elebaşı İbrahim Evren Tokel ile elemanları Sinem T, Emine T, Kadriye C, Onur A, Kadir C, Semih E, Şenay B. İsmail B.ve Vakıf memuru Rıza Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Dolandırıcılık olaylarında kullandıkları sahre belge ve sözleşmelerle, bunları hazırlamakta kullandıkları malzemelerle adliyeye sevk edilen 10 kişilik şebekenin 6 üyesi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 üyesi savcılıktan delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan şebekenin mahkemeye sevk edilen 6 üyesinden elebaş İbrahim Evren Tokel’e tutuklama kararı verilirken, Sinem T, Kadriye C, Semih E, Şenay B. ve Rıza Y.ye adli kontrol hükmü uygulandı. Polisin şebekeye yönelik geri dönük araştırması devam ediyor.

Milliyet

YORUMLAR 2
  • ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    iş kadını fırsatçılığın kurbanı olmuş. istanbulda 20 dönüm yeri 2177 tl aylık kiralama mümkünmü. daireler zaten bu fiyata kirada. fazla hırs gözü kör etmiş. bu arada bir hayra sebep olmuş bir çete daha çökertilmiş oldu.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Rıza Y. dedikleri adamı niye salmışlar... Onun peşine düşün .. Bakın bakalım daha neler neler çıkacak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri