İran'dan gösterilerle ilgili son dakika açıklaması

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ülkesinde son günlerde gerçekleşen "rejim karşıtı" gösterilerin sona erdirildiğini iddia etti.

İran'dan gösterilerle ilgili son dakika açıklaması
İran'dan gösterilerle ilgili son dakika açıklaması
GİRİŞ 03.01.2018 16:57 GÜNCELLEME 03.01.2018 17:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonuna konuşan Caferi, "Bugün fitnenin sona erdiği gündür." ifadesini kullandı.

Ekonomik sebeplerle geçen hafta perşembe günü başlayan eylemlerin, cuma günü ve sonrasında rejim karşıtlığına dönüştüğünü vurgulayan Caferi, "Cuma günü ve sonrası gösteriler fitne merkezli olmaya başladı. Bunlara katılan devrim karşıtları ve münafıklar gözaltına alındı." dedi.

ABD, İSRAİL, SUUDİ ARABİSTAN

Caferi olaylardan ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu.

İran yönetiminin çağrısıyla, rejim yanlıları bugün Ahvaz, Abadan, Gorgan, İylam, Erak, Hurrem Abad, Kirmanşah, Buşehr gibi kentlerde "rejime destek" mitingi düzenlemişti.

İran'daki olaylar, 28 Aralık'ta Meşhed'de bir grup göstericinin, ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etmesiyle başlamıştı. Kısa sürede rejim karşıtı gösterilere dönüşen protestolar, Tahran, Kirmanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Şiraz, Ahvaz, Zahidan, Erak, Hurrem Abad gibi pek çok kente yayıldı.

Ülke genelindeki olaylarda şu ana kadar en az 24 kişinin hayatını kaybettiği, binden fazla göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Avrupa 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanimiz Islam ülkelerini bir araya getirip beraber hareket edilirse ortadoguda ve Islam ülkelerinde at oynatamazlar bence. Denizdeki binlerce kücük baliklar bir arada hareket edince büyük baliklar birsey yapamiyor.
    Cevapla
  • Almuslu 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ülkemize uyguladığı vizenin kaldırılması ile İran da meydana gelen protestoların aynı hafta içinde olması sadece tesadüf mü acaba
    Cevapla
  • Hakkarili 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcuların gerici oldukları için yazılarıda safsata ve boş..Ben bu yazıda Iran rejimin gitmesi bölgeye faydası mı, yoksa zararı mı olur?Konusunu deyinmeyeceğim.Sadece Irannın kendi halkına yaptığı zulümden,stratejik planlarından ve"ŞİİZM DOKTRİNİ" uğruna halkını nasıl aç bıraktığından bahsedeceğim.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük demek başkalarından direktif almadan hareket etmek demektir islam şeriatını uygulamak bir yönetim biçimidir özgürlüğün kısıtlanması demek değildir. İran'da abd ingiliz israil üslerini ürünlerini bulamazsın. Kendi halinizi düşününüz önce
    Cevapla
  • doğru söz 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan.Anlaşılan emperyalist güçler istediğini elde edemeyince,beyağı bi zoruna gitmiş.
    Cevapla
  • mamelesiyapmamali 6 yıl önce Şikayet Et
    iyran olaylari bastirsin bastirmasina bizler istemek bir musluman ulkenin abd israile yem olmasini ama bundan sonrada iyran icindeki axinliklari razi etmeli onlara ikinci sinif vatandas
    Cevapla
  • Hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar