Diyanet'ten bir açıklama daha: Evlilik yaşı...

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Diyanet’in “Kızlar 9, erkekler 12 yaşında buluğ çağına girer” tanımlarının çarpıtıldığını söyledi.

Diyanet'ten bir açıklama daha: Evlilik yaşı...
Diyanet'ten bir açıklama daha: Evlilik yaşı...
GİRİŞ 04.01.2018 06:34 GÜNCELLEME 04.01.2018 06:36
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Başkan Keleş, “Bu insanlıkla ahlakla bağdaşmaz. Diyanet’in görüşü, bir kız 17, erkek 18 yaşından önce evlenmemeli. Kimse çocuğunu 9-10-15 yaşlarında evlendirmemeli. Bu İslam’a aykırıdır yönünde” dedi. 

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, çocuk yaştaki evlilikle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

HANGİ VİCDAN EVLENDİREBİLİR

“Bırakın 9-10 yaşı bir çocuk 15 yaşında da evlenmemeli, evlendirilmemeli. Yapılan tanım biyolojik bir tanımdır ve buluğ çağına girmeden kimsenin evlendirilmemesi gerektiğini anlatıyor. Bir çocuk 9 yaşında buluğ çağına girdi diyelim hangi vicdan onu evlendirebilir. Bu kadar yanlış bir düşünce olabilir mi? Bu eleştiriler ne ahlaka, ne insanlığa sığar. Diyanet çocuk yaşta evlilikleri engellemek için yıllardır çaba harcıyor. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir sürü çalışmamız oldu. Şimdi kim çıkıp bizi suçlayabilir? 1917 yılında Aile Hukuku Kararnamesi yayınlandı. Bu kararname tamamen İslam fıkhından kaynağını alıyor. Orada evlilikte alt sınır kızlarda 17, erkeklerde 18’dir. Diyanet de her zaman bunu savundu. Bir kişi psikolojik olarak hazır değilse evlenmemeli. Bu yaşlardan önce kim hazır olabilir? Bir kişi anne ve baba olmanın sorumluluğunu taşıyabilmeli. Aksi halde toplumda sorunlar ortaya çıkar. Hiç kimse çocuğunu 9-10 hatta 15 yaşında evlendirmemeli. Bunu düşünmek bile büyük yanlıştır.”

YORUMLAR 60
  • TATAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Diyanete diyorum ki!Size bunu soran kim.Buluğ çağına kaç yaşına girildiğini bilmeyen mi var.Olayları çarpıtan ahlaksız adamlar kendileri, ne sapık yaşadıklarını bu Millet zaten biliyor,bunlarla laf dalaşına girmenin alemi ne?Ne söyleseniz bu ahlaksızlar bildiğini yapar.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    diyanete bakma kardeşim akıl çağı erdikten sonra herkesin kendi kararın saçma saçma şeyler çıkartıyorlar allah görüyor hepsini ..!!
    Cevapla
  • karaal 6 yıl önce Şikayet Et
    şu bizim diyanet önce bir Maide 40 tan 50 ye kadar ayetlerin hükmünü Kur'an daki tağut ayetlerini ve hüküm vermek konusundaki ayetleri yani dinin esaslı konularını gizlemekten vazgeçip camilerde bir vaaz bir hutbe olarak versin ondan sonra bu konular halledilir.
    Cevapla
  • İbrahim SELVİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca 18 yaşında evlenebilir ibaresi bulunan isviçre medeni hukuku çakması medeni hukukumuzda dava açılarak 18 yaşından küçük kızlarımız reşit sayılır ve o kızlarımız 18 yaşını beklemeden evlenebilir. İşin kısası bugün bu konuda ortalığı karıştıranlar secaat arz ederken sirkatini söyler.
    Cevapla
  • İbrahim SELVİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Beyler konu diyanet değil konunun hedefi tamamen farklı. Bunlar dillerinin eriştiği ama korktukları için dile getiremedikleri bazı küstah düşüncelerini ucundan başlayalım belki konuyu istediğimiz yere getiririz girişimleri. Allah bu fitne fabrikalarına fırsat vermesin daha biraz önce Diyanet'in yalanlamasını yayınlayan kanal müsveddesi alt yazısında hala Dİyanet'ten 9 yaşında evlenmelidir açıklaması diyerek verdi. Kimse bu kurumu yalnız bırakmamalı ve bu konunun hayal ettikleri edepsizlik seviyesine ulaşmasına müsaade etmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!