Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 23 Aralık tarihinde yapılan Ehliyet sınav sonuçları erişime açıldı. Sürücü adayları http://www.meb.gov.tr/ adresinden sorgulama yapabilecek.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı
GİRİŞ 04.01.2018 10:18 GÜNCELLEME 04.01.2018 10:18

hliyet sınav sonuçları açıklandı. 23 Aralık tarihinde düzenlenen Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfasında erişime açıldı. Sorgulama yapmak için T.C. kimlik numarası gerekiyor.

Yazılı sınavdan geçen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor.

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplandırması gerekir. Sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. 23 Aralık’ta yapılacak sınavın sonuçları, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adaylar, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Direksiyon sınavında da 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

Stajyer ehliyet nedir?

Direksiyon sınavını geçenler, stajyer ehliyet sahibi olurlar. Stajyer ehliyet için verilen süre,2 yıldır. Adayların bu süreçte başarılı olabilmesi için, 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşanların ehliyetlerine el konulur. Ehliyeti alınanlar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda ehliyet alınabilmesi için, sürücü kursuna kayıt olunarak yeniden sınava girilmesi gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!