Kriz sonrası Türkiye ile ilk resmi temas!

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve beraberindeki heyeti başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Kriz sonrası Türkiye ile ilk resmi temas!
Kriz sonrası Türkiye ile ilk resmi temas!
GİRİŞ 04.01.2018 14:44 GÜNCELLEME 04.01.2018 14:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve beraberindeki heyeti başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Karaçay'ın, görüşme sırasında Türkiye ve IKBY arasındaki ilişkilerin geliştirilip kalkındırılmasının önemine değinip, Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözümü konusunda Türkiye'nin destek ve çaba harcamaya hazır olduğunu belirttiği ifade edildi.

"KÖTÜ GÜNLERDE YANIMIZDAYDINIZ"

Açıklamada Barzani'nin ise Türkiye ile ilişkilerine çok önem verdiklerini, IKBY'nin 1991 yılında Baas Rejimi'ne karşı başlattığı başkaldırı öncesinde ve sonrasında Türkiye'nin her zaman kötü günlerde yanlarında olup kendilerine destek verdiğini söylediği belirtildi.

Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözümü konusuna da değinen Barzani'nin, Türkiye'nin Irak ve IKBY'nin önemli bir komşusu olduğunun altını çizdiği, her iki taraf arasındaki sorunların çözümünde önemli bir rol oynayabileceğini ilettiği aktarıldı.

Son olarak Barzani, Erbil'deki yeni görevi dolayısıyla Karaçay'ı tebrik edip, başarılar dilediği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mak. 6 yıl önce Şikayet Et
    hala bu adamlara inanıyorlar.Bunlar açık ve seçik yahudi.eğer planları tutsaydı hergül ülkemizden toprak talep edeceklerdi.su uyur düşman uyumaz demiş atalarımız..
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu heriflerin daha nesini ciddiye alıyorsunuz ? Anlaşılır gibi değil.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ayağına niye gidiyosunuz abicim onlar gelsin elçiliğe.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı