Atama bekleyen öğretmenlere Bakan Yılmaz'dan müjde

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'öğretmen ihtiyacımızı karşılamak üzere önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız. 20 bin öğretmen alımını gerçekleştireceğiz' dedi.

Atama bekleyen öğretmenlere Bakan Yılmaz'dan müjde
Atama bekleyen öğretmenlere Bakan Yılmaz'dan müjde
GİRİŞ 04.01.2018 18:45 GÜNCELLEME 04.01.2018 18:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Elmasbahçeler Mahallesi'nde, 5'i hayırseverler tarafından yaptırılan 18 eğitim kurumunun hizmete açılması nedeniyle Salih Şeremet Ortaokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitime katkıda bulunanlara, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı doğrultusunda daha kaliteli bir eğitimi çocuklara sağlamaları gerektiğini vurgulayarak, "Değişmez hedefimiz; kaliteli bir eğitim ve fırsat eşitliğini herkese eğitimde sağlamamız lazım. Kaliteli eğitim diyoruz ama ikili eğitimde kaliteli eğitimi verebilmek, sağlayabilmek mümkün değil. O halde ne yapmak lazım? İkili eğitimi ortadan kaldırmak lazım." diye konuştu.

"20 BİN ÖĞRETMEN ALIMINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Bakan Yılmaz, AK Parti iktidarları döneminde 584 bin öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün her 3 öğretmenden 2'sinin ataması bizim dönemimizde gerçekleştirildi. Özlük haklarını da kısmen iyileştirdik. Haftada 15 saat ek dersle birlikte 2002'de öğretmenimize verilen toplam aylık 635 lirayken bugün 4 bin liraya yaklaşmış durumdadır. 2002'deki dolar karşılığı 380 doların altıydı, şimdi ise kura göre 940 ile 950 dolar civarında.

Yine öğretmen ihtiyacımızı karşılamak üzere önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız. 20 bin öğretmen alımını gerçekleştireceğiz. Yeni öğretmenlerimizle birlikte eğitim ailemizi daha da güçlendirip 18 milyon evladımıza, 7 milyon 700 bin de üniversitede var, toplam 25 milyon evladımıza hak ettikleri nitelikli ve kaliteli eğitimi vereceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Diyarbekirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu memur öğretmenlere bir sözüm var bencillik yapmayın işiniz var işte o kadar çok seviyorsanız öğretmenliği kpss sınavı her yıl yapılıyor girin atananın engel olan yok
    Cevapla
  • EDEBİYATÇI 6 yıl önce Şikayet Et
    Atama bekleyen bir edebiyat öğretmeniyim.Çok az kontenjan verildiği için kaç yıldır atanamıyorum.83 ile atanamadım lütfen, Allah rızası için bize iyi bir kadro verin.En azından 2019 kadrosuna
    Cevapla
  • Fakir 6 yıl önce Şikayet Et
    Gün geçmiyor bu öğretmenlere müjdeler yağması sanki bu vatandaş öğretmenlerden başka değerli işçi veya memur yo gibi ama hala hem kendileri ve bazı istismacılar söz söylüyorlar...
    Cevapla
  • ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın Bakanım biz memur öğretmenleri artık o çok sevdiğimiz sınıflarımızda öğrencilerimizle buluşturun. 5 yıl her gün müjdeli haber bekliyoruz.
    Cevapla
  • Ali Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah duyarlar bir gün sesimizi.
    Cevapla
  • Yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizde sevineceğiz kardeşim beş yıldır bekliyoruz sesimiz elbette duyulur.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    400 bin ogretmen adayindan 20 bin atama yapilacak masallah masallah :)))) Her 3 ogretmenden 2 tanesinin sizin doneminizde atanmasi gayet normal sayin bakan cunku 2002 den bu yana siz iktidardasiniz :))) Ogretmen atamak mecburiyetindesiniz ki zaten o kadar ogrenci varken ne yapacaktiniz Kaldiki acik sizin atadiginizdan daha fazla bu acigi da ucretli ogretmenlikle gecistiriyorsunuz nedir ucretli ogretmenlik biliyor musunuz ders ucreti karsiliginda egitim fakultesi mezunu olup olmamasina bakilmaksizin onlisans ya da lisans mezunlarinin ogretmen olarak gorevlendirilmesi Daha diyecek cooooook sey var ama neyse...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor