Ne Zaman Emekli Olurum? SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama. (E-Devlet Kapısı)

Yüz binlerce vatandaş tarafından merak edilen merak edilen ne zaman emekli olurum sorusu en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Her bir kurum tarafından farklı şartlar gerektiren emeklilik konusunu, erken emeklilik hayalini kuranların neler yapması gerektiğini ve erken emekli olunabilecek meslekleri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum? SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama. (E-Devlet Kapısı)
Ne Zaman Emekli Olurum? SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama. (E-Devlet Kapısı)
GİRİŞ 05.01.2018 10:33 GÜNCELLEME 05.01.2018 10:33

Ne zaman emekli olabilirim? Binlerce emekli gözünü bu habere çevirdi. Erken emeklilik yaşı nedir? Erken emekli olmak isteyenler için detaylar belli oldu. Hangi meslekler emeklilik yaşını düşürür? SGK emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? E-Devlet üzerinden sorgulama nasıl yapılır? Emeklilik yaşımı SMS ile öğrenebilir miyim? Her bir kurum için farklı şartlar bulunan emeklilik hakkında tüm detayları ve erken emeklilik şartlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum?

SGK internet sitesi üzerinden veya Sosyal Güvenlik Kurumu şubelerinden ne zaman emekli olabileceğinizi kolayca öğrenebilirsiniz. SGK’nın internet sayfasında yer alan makalelerde ne zaman emekli olabileceğinizi kendiniz hesaplayabilirsiniz ya da SGK tarafından hazırlanan sorgulama sayfasına bilgilerinizi girerek otomatik olarak öğrenebilirsiniz. SGK’nın cep telefonları için hazırlamış olduğu uygulamada da ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplamak oldukça kolay.

Ne Zaman Emekli olurum? SMS ile Öğrenme.

SGK’nın 5502 SMS Bilgi Servisi Uygulaması ile de emeklilik sms ile öğrenme ve sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum? SGK 5502 SMS Bilgi Servisi Rehberi sayfasını ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tarayıcınızın internet arama motoruna sigorta sorgulama yazarak erişebilirsiniz. Veya  E-Devlet  linkimize tıklayarak sorgulayabilirsiniz. Girişler için kullanacağınız şifreleri PTT gişelerinden 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi edindikten sonra T.C. kimlik numaranızı da girerek sisteme dahil olabilirsiniz. Giriş işlemlerinizi tamamladıktan sonra sayfaya kendinizle ile ilgili bilgileri girmeniz gerekmektedir. İşe giriş tarihinizi ve sigorta kolunuzun da bulunan boşlukları da tamamladıktan sonra ne zaman emekli olabileceğiniz hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

emeklilik-yaşı

Emeklilik Yaşı Hesaplama

Ne zaman emekli olabilirim  sorusunun cevabını linkimizde bulabileceğiniz emeklilik hesaplama aracıyla eski adıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı, yeni adıyla ise 4/a, 4/b ve 4/c olarak bilinen tüm statüler için SGK emeklilik hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Erken Emeklilik Yaşı

Erken emeklilik çalışanlar için SGK tarafından sunulmuş bir avantajdır. Erken emeklilik için SGK bazı şartlar ortaya koymuştur. 2008 yılından daha önceki çalışma zamanları ile yıpranma payları da dikkate alınacaktır. 5510 sayılı Kanun’da açıklandığı üzere emeklilik yaşı normal şartlarda kadınlarda 58, erkeklerde 60 olarak belirtilmiştir. Fakat istisnalarda mevcuttur. Bazı çalışma şartlarıyla ilişkili olarak eklenen hizmet süreleri emeklilik yaş hadlerinden düşürülmekte. Belirtilen durumlardan bazıları ise şunlardır; malüliyet ve fiili hizmet zamları.

Daha Erken Emekli Olunabilecek Meslekler

Erken emekli olabilecek bazı meslek grupları fiili hizmet zammı ile çalıştıkları sürelerin belirli bir kısmı ek hizmet olarak kabul ediliyor. Bazı belirli kısımları da emeklilik yaş hadlerinden indiriliyor. Mesleklerden bazıları, itfaiyeciler, cam fabrikalarında çalışanlar, su altında çalışanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışanlar, polis ve emniyet mensubu olan kişiler, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda çalışanlar, basın kartı olan kişiler, radyoaktif ve radyasyon ile ilgili işlerde çalışanlar, demir-çelik fabrikalarında çalışan kişiler, kanalizasyon ve çevre kirliliği ile ilgili işlerde çalışanlar, maden ve yeraltı işlerinde çalışanlar, termik santralde çalışanlar, cıva üretiminde ve çimento fabrikalarında çalışan kişiler gibi meslek gruplarında bulunanlar erken emeklilik avantajından yararlanabileceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev alan, emniyet mensubu kişiler ve Milli İstihbarat Teşkilatı görevlileri en fazla 8 yıl olarak faydalanabileceklerdir. Maden, kanalizasyon, çevre kirliliği gibi hizmetlerde çalışan kişilere süre kısıtlaması bulunmuyor. Fiili hizmet süresi zammının emeklilik yaşından çıkarılabilmesi için malüliyet ve vefat durumları dışında, maden ve yer altı işlerinde çalışan sigortası bulunan kişiler en az 1800 gün, diğer sigortası olan kişiler için ise en az 3600 gün bu işlerde çalışmaları icap etmelidir. Fiili hizmet süresi zammı en fazla 3 yıl olmak şartıyla yarısı emeklilik yaşından düşürülmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'