Bilinmeyen röportajı: Tuvaletlerde abdest alırdım

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası, Gülen Gözler’in Yaşar Ustası Münir Özkul, dün İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti.

GİRİŞ 06.01.2018 08:49 GÜNCELLEME 06.01.2018 09:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası, Gülen Gözler’in Yaşar Ustası Münir Özkul, dün İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. 93 yaşında olan Özkul, 2003 yılından beri demans hastalığıyla mücadele ediyordu.

Sayısız filmlere imza atan, onlarca ismi oyuncu olarak yetiştiren Münir Özkul’un kamera arkasındaki hayatı ise pek bilinmiyordu.

Münir Özkul, 1986 yılının Haziran ayında Zafer Dergisi’nde yayınlanan röportajında kendi deyimiyle inkar ve karanlıktan nasıl çıktığını ve Allah inancına nasıl eriştiğini anlatıyor.

İnkara düşmeden önce Küçük Sahne’nin tuvaletlerinde yüzüme gözüme, elbiseme üç kere sular sıçratarak sözümona abdest aldırdım. Bilhassa zor oyunlarda, sıkıştığım sırada nefesim kesilip tâkatım kalmadığı zamanlarda, içimden, ta derinlerden “Allllahhh!” diye bir ses gelirde ben oyunu alıp götürürdüm…

Vehbi Vakkasoğlu’nun sorularına tüm samimiyetiyle yanıtlayan Özkul, 30 yıl önce kendisi için “huzursuzluğu” şöyle tanımlıyor: “Huzursuzluk, tek kelimeyle inançsızlıkta. Çünkü inanacak hiçbir şeyim yoktu. Ben o zamanlar bugün inandığım şeyleri inkar etmek istiyordum. Çünkü, yine o zamanlar bize şöyle telkinler yapılıyordu: “ Müsbet kafalı olun. Görmediğiniz şeylere inanmayın. Herkesin kafası ve bilinci var. Bunun için de anlamadığınız şeye inanmayın.” Sonra ilkokul sıralarında da bu telkinleri destekleyen icraatlar yapıldı. Tam hatırlamıyorum, camiler mi kapatıldı, namaz mı yasaklandı, bir şeyler oldu yani…”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 45
  • ümüt güngör 6 yıl önce Şikayet Et
    O dönemlerde chp nin dini yasakları varmış vatandaşımız samanlıklarda sığınak vb.yerlerde Kuran okurlarmış.Dini yaşayışa tahammül edemiyormuş chp hükümeti.Allah onlara hiç bir zaman iktidar fırsatı vermesin inşallah.Ateistler halada var özelliklede sanatsal konumlardaki kişilere daha çok yöneliyorlar yanıltmak için ezelden beri.Bu zamana kadarda bizim sandığımız birçok şarkıda İsrail vb . ülkelerin olduğu gibi onların sanatçılarıda yıllardır kimliğini vede hangi ülkelere vede inançlara hizmet ettiğini gizlemektedirler vede gizlemişlerdir.
    Cevapla
  • Şaşkın 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Türkiye neler yaşamış neler... Dedelerimiz babalarımız görmüş ,Allah korusun bizleri
    Cevapla
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin başı yeri gelince biz köklü partiyiz diyor.Doğrudur onun partisinin iktidarı dönemlerinde insanlar ateistçe yaşadı.Hatta m.vekili mahmut esat bozkurt Türkiyenin dininin hristiyanlık olması için mecliste teklif verdi.O günlerden bu günlere inanç noktasında olumlu dönüştürmeleri yaparak türkiyeyi bu ateism veya hristiyanlık batağına düşmekten koruyan herkesten Allah razı olsun.
    Cevapla
  • müftü dede 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle konularda konuşması gerekenlere konuşsa daha iyi olur,bir kimsenin öldükten sonra ona dini muamelenin yapılabilmesi için,o kişinin hayattayken camide görülmesi lazımdır.
    Cevapla
  • Ali baba 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerden uydurdunuz bu fetvayı ! İslam camiye mahpus bir tapınak dini mi ki, sadece mabedlerde yaşanabilecek kadar hayattan uzak bir tören dini mi, yoksa FITRAT dini mi
    Cevapla
  • ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    hay ağzına sağlık hocam,toplumu aydınlattığın için sana şükranlarımızı sunuyoruz.
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!