Erdoğan, kamu çalışanlarına müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de binlerce Kamu çalışanlarını ilgilendiren ücretlerle ilgili önemli açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.01.2018 14:43 GÜNCELLEME 10.01.2018 18:04
Bu Habere 261 Yorum Yapılmış

Kaymakamlara ve kamu çalışanlarına müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Hiçbir kaymakamımızın,emri altında  çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en genç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum"dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Unutmayınız, her kaymakam ilçesinde devletin en üst yöneticisi olarak bizim gören gözümüz uzanan elimizdir

Bugünkü İlçelerimizin sınırlarının çoğu Osmanlı'dan devralınmıştır. Kanuna göre Kaymakamlar her yıl ilçenin tüm bucaklarıyla köylerin en az yarısını teftiş etmekle mükelleftir. Unutmayınız, her kaymakam ilçesinde devletin en üst yöneticisi olarak bizim gören gözümüz uzanan elimizdir. Ülkemizde devlet vatandaş ilişkileri her zaman bugünkü gibi sıcak olmadı.Halk için halka rağmen zihniyetiyle bu milletin tarihine hatta bizatihi kendisine savaş açanların direnişini birer birer kırarak buralara ulaştık. 

KARŞISINDA BİZİ BULUR

Eğer Türkiye 3 bin 500 dolar kişi başına milli gelirden 11 bin dolara ulaşmışsa, eğitim düzeyi bu derece yükselmişse artık burada devletle vatandaşın ilişkisinin eski düzeyde yürümesi mümkün değildir. Böyle bir yanlış yapan olursa karşısında önce bizi bulur.

Kaymakam arkadaşlarımızın bu konuda azami dikkati gösterdiğini biliyorum. Yine de bazen  vatandaşlarımızdan şikayetler aldığım oluyor. Her şikayet doğru ve haklı olacak  diye bir şey elbette ama haklı şikayetleri tespit edersek gereğini yapmaktan da  asla çekinmeyiz. Yaptığımız reformların amacı vatandaşımıza dayatılan kötü hayat şartlarını ortadan kaldırmak.

ÜCRET DENGESİ DEĞİŞECEK

Hiçbir kaymakamımızın, emri altında  çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en genç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum. Kaymakamın mesaj mefhumu olmaz. 

İşi ne zaman biterse o zaman mesai biter, bu gece saat 1,5 bir genel başkan yardımcısı aradım bir konu var çözmem gerekiyor, ve sağolsun telefonla aradığımda uyanıktı ve işimi çözdüm.Günün 24 saati hizmete hazır olmak gerekiyor. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. 

Bazen vatandaşlarımızın şikayetlerini aldığımız oluyor. Haklı şikayetleri tespit edersek gereğini yapmaktan asla çekinmeyiz. 

Bu ülke 2023'te artık ilk 10'un içine girecek.

Biri çıkmış diyor ki kamyon şoförlerine sorun yolların durumunu. 20 yıl önce otobüs kamyon rahat gidebiliyor muydu? Şimdi rahat rahat seyahat ediyorlar. Bu yolları kullanmasan yalancının söylediğine inanacağız. 

Yönetimde adettir, herkes en baştakine bakar, kendi konumunu ona göre belirler. 

İlçenizdeki garipleri, öksüzleri, yaşlıları, sığınmacıları, ihtiyaçlarını teker teker bilecek şekilde tanımalısınız. 

YORUMLAR 261
  • TAŞERON 6 yıl önce Şikayet Et
    taşerondan peşinen aldığınız imzalı çalıştıklarından feragat et adamları insanlığından feragat ettirdiniz 15.20 yıl çalışan insanlar var bunların haklarını nasıl ödeyeceksiniz.özelden devlete geçen kölelik başlıyor.
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle statü farkları giderilmeli.ayni işi yapıp ta 3-4 farklı statü ve ücrette çalışan kesimler var bu nedenle tüm sözleşmeliler kadro ya alınmalı
    Cevapla
  • TAŞERON 6 yıl önce Şikayet Et
    kaymakamlara müjde birde muhtarlar az alıyor diğer çalışanlar on numara
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    insanların sabrını denemeyin şu verdiğiniz maaşlara bakın siz tabiki yüksek maaş alanları baz alıyorsunuz enfilasyonu ölçtüğünüz gibi.
    Cevapla
  • TAŞERON 6 yıl önce Şikayet Et
    taşeronu insan yerine koyun haklarını verin içi boş bir kadro verdiniz bütün haklarında feragat ettirdiniz bu insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler