Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 100 bin imza cevabı!

Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın "100 bin imza bulamayacağını düşünenler, noter parasından çekinenler bu işe hiç girişmesinler" sözlerine cevap verdi.

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 100 bin imza cevabı!
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 100 bin imza cevabı!
GİRİŞ 10.01.2018 15:07 GÜNCELLEME 10.01.2018 15:38
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için 300 bin imzayla dahi seçim kurullarına başvurabileceklerini belirterek, "Bizim endişemiz noter parası değil, demokrasiye engel çıkarılmasıdır." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasalarının referandumdan en geç altı ay sonra çıkarılması gerektiğini ve bu sürenin geçen ekim ayında dolduğunu belirten Karamollaoğlu, düzenlemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hala sunulmamasını doğru bulmadıklarını bildirdi.

Karamollaoğlu, "Umarız ki iktidar uyum yasalarını da kanun hükmünde kararname ile çıkarma yoluna gitmez. Bu, kendisine yapacağı en büyük kötülük olur." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BİZİ YANLIŞ ANLAMIŞ

Seçim barajının kaldırılması gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, partiler arası ittifaka imkan tanınmasını ve Hazine yardımının bütün partilere adil şekilde yapılmasını istedi.

Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için aranan 100 bin imza şartının engelleyici değil, teşvik edici, zorlayıcı değil, kolaylaştırıcı olması gerektiğini" vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanı, bizim 100 bin imzayla ilgili teklifimizi anlaşılan yanlış anlamış. Bu yüzden, '100 bin imza bulamayacağını düşünenler, noter parasından çekinenler bu işe hiç girişmesinler.' anlamında bir cümle kullandı. Bizim 100 bin imza toplamakta hiçbir endişemiz, tereddüdümüz kesinlikle yok. Değil 100 bin, inşallah biz 300 bin imza ile bu teklifi seçim kurullarına sunacağız. Bizim endişemiz noter parası değil, demokrasiye engel çıkarılmasıdır." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 93
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer hakiki milli görüşçüysen, CHP nin kuklası olmaktan vaz geç. ama nerde Erbakan hocanın vefatıyla milli görüş te öldü bitti.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    100 bin imza toplayıp ne yapacaksın. Cumhurbaşkanı mı seçeceksin? Erdoğan ilk turda seçilemesin ülke kaynaklarının birazı da ikinci tur seçimi için çarçur edilsin diye mi? Böyle bir amaç için 80 tl notere verip imza kampanyasına katılacak kaç kişi bulabilirsiniz ki? Boş işler bunlar boş.
    Cevapla
  • teoman 6 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisi mecliste değil kanun çıkarma oy kullanma kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi yok gücü de fazla yok neden korkuyorsunuz Neden aşağı alıyorsunuz siyaset yapmasın mı AKP MHP CHP ittifaklar yaparken yan yana pozlar verirken Neredeydiniz Neden eleştirme yordunuz az görüp gücüm sevdiğiniz bu hareket birilerine fena patlıyor anlaşılan
    Cevapla
  • çok zekalı insan 6 yıl önce Şikayet Et
    ak parti ne zaman chp ile ittifak yaptı? zorla geldiği Yenikapı mı?
    Cevapla
  • murat yaramış 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçek saadetliler bu adamı bıraktı
    Cevapla
  • ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan Hoca ya tüm hakkım helal olsun ama şu anki saadet partisi yöneticilerine allahım akıl fikir versin
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun chp'den ne farkı var ki...
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    senin ne hakın varki adamın üstünde
    Cevapla
  • kara inci 6 yıl önce Şikayet Et
    he he
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor