Velileri ayaklandıran iddia: 'Hocam ne oluyor?'

Başakşehir'de bir okulda öğretmenin, ders sırasında tuvalete gitmek için sınıftan çıkmak isteyen öğrencilere 'falçata' göstererek tehdit ettiği iddia edildi.

Velileri ayaklandıran iddia: 'Hocam ne oluyor?'
Velileri ayaklandıran iddia: 'Hocam ne oluyor?'
GİRİŞ 10.01.2018 17:08 GÜNCELLEME 10.01.2018 17:08
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Olay saat 14.30'da meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehit Polis Mustafa Erdoğan Orta Okulu'nda okuyan bazı öğrenciler Türkçe dersi sırasında tuvalete gitmek için öğretmen R. C.'den izin istedi. Ancak öğretmen iddiaya göre öğrencilere falçata göstererek tehdit etti. Bunun üzerine öğrenciler okul müdürüne giderek duruma anlattı. Bazı öğrencilerin haber vermesi üzerine veliler okula geldi. Bir süre sonra ise polis ekipleri okula gelerek çalışma başlattı. Olay üzerine okul tatil edildi. 

VELİLERDEN TEPKİ

Bazı öğrenci velileri şikayetçi olmak için polis merkezine gitti.  Öğrenci velilerinden Zülfü Sönmez, "Türkçe öğretmeninden çocuklar tuvalete gitmek için izin istiyor. Öğretmen izin vermiyor. Daha sonra çocuklara bıçak gösteriyor. Bıçağı alıp elinde aşikar bir şekilde gösteriyor. Ondan sonra diğer çocuk da aynı şekilde 'hocam tuvalete gidebilir miyim?' diyor. O çocuğa da bıçak gösteriyor. Ve çocuklar da 'Hocam ne oluyor. Psikopat mısınız?' diyor. 'Evet ben psikopatım. Siz beni bu hale getirdiniz' diyor. Biz çocuklarımızı okula gönderiyoruz ki çocuklarımız okusun eğitim alsın diye. Bu öğretmen çocuklarımıza bıçak çekiyor. Şu anda çocuğumu da aldım. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gidiyorum. Kendisinden şikayetçi olacağım" diye konuştu. 

İddiaların hedefindeki türkçe öğretmeninin okul müdürü ile yaptığı görüşmenin ardından okuldan gizlice ayrıldığı öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    son dönemde yapılan öğretmen öğrenci haberlerine sakın hemen doğru diye atlamayın. çoğusu öğrenci komplosu. not vermezsen beni taciz etti diye şikayet ederim diyen çok kız öğrenci var. bu da onlardan biri.
    Cevapla
  • tuna pyrz 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar yonetmelige gore cocuk dersten olaganustu bir sey olmadikca cikamaz.ciktiginda basina bir sey gelirse once ders ogretmeni sonra idare sorumludur. genellikle cocuklar ders icinde tuvalette sigara icmek icin cikmak istiyor. istisnasi mutlaka vardir ama tuvaletler ve koridor duman alti resmen. baska ogrencilerde bundan rahatsiz olup aileleri ile paylasiyor. daha sonra velilerde milli egitime okul idaresini okulda yeterli disiplini saglamiyorlar diye sikayet ediyor. ne yapalim bu cocuklari sıraya baglayalim mi. ben idareci olarak ogretmen arkadaslara talimat verdim: altina etsede disari ogrenci salinmayacak diye. disaridan elestirmesi kolay, o yuzden bilip bilmeden yorum yapmayin
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    ortaokul ogrencisinin ders sirasinda ne isi var tuvalette bunu aliskanlik yapmis ogrenciler gondermedi diye ogretmenden intikam aliyolar akli sira demekki ogretmen kimseye karismayacak disiplin diye bi sey kalmadi zaten
    Cevapla
  • garipadam 6 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar ders dinlemiyor, ogretmeni zora sokuyor, öğrenci duygusal algı ailesine yapıyor, öğretmen notlarin düşük olmasindan muzdarip, ya bir geriye gidip düşünün biz nerede yanlış yapıyoruz. öğrencide sayğı, öğretmen de sevgi kalmamış havası oluşturuluyor.
    Cevapla
  • ali tangal 6 yıl önce Şikayet Et
    şikâyetçi olun cabuk olun elinizi çabuk tutun aman ha .şikâyetçi ola ola öğretmen kalmadı allah sonumuzu hayır getire
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...