Abdullah Gül, eleştirilere cevap verdi!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine yönelik eleştirilerle ilgili olarak "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz" dedi.

GİRİŞ 12.01.2018 14:35 GÜNCELLEME 12.01.2018 15:44
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AK Partililerin eleştirilerde bulunduğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için bir polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" dedi. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK PARTİ'DEN GELEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için bir polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" yanıtını verdi. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI

Gül, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkındaki  kararıyla ilgili soru üzerine, "Ben cumhurbaşkanı iken ve ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanması hem adalet açısından hem Türkiye'nin imajı açısından doğru olduğunu hep söylemişimdir. Bugün de o görüşteyim. Türkiye'nin rahatlaması ve imajıyla, iyileşmesi açısından da hak, hukuk bu konularda yargılama yine devam eder yazarların, çizerlerin, gazetecilerin" yanıtını verdi. 

OHAL'IN UZATILMASI

Abdullah Gül, OHAL'in uzatılmasıyla ilgili soruya ise "Herhalde son defa meclise sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Türkiye'nin artık demokratik nizama geçtiğini tüm dünyaya göstermesi, özgürlükçü bir yolu izlediğini göstermesi, tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, hem öz güveni itibariyle hem Türkiye'nin dış ilişkileriyle tüm ekonomi itibariyle, hem diğer bir çok konularda doğru olacağına inanıyorum. O bakımdan artık tabii ki çok olağanüstü dönem yaşadı. Bunları kontrol altına almak için  bunlar gerekliydi. Ama artık her şey normalleştirilmesi ve Türkiye'nin demokrasinin bütün fonksiyonlarıyla işlediğini göstermek  Türkiye'ye çok büyük bir iyilik olur. Herkes için de büyük bir ümit olur kanaatindeyim" yanıtını verdi.

YORUMLAR 159
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Can Dündar’da serbest bırakıldı ne oldu. diğer bırakılanlar ne oldu hepsi kaçtı .Niye kaçtılar acaba?
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu kayığı hayırlı olsun ihanet edenlerin sonu ?????????
    Cevapla
  • KIYI 6 yıl önce Şikayet Et
    Beyefendi söyleyeceğini söyleyip köşesine çekilip saklamayı iyi biliyor. Madem bir şeyler yumurtladın çıkar şu dilinin altındaki baklayı, bir renk ver de ne ayaksın bilelim.
    Cevapla
  • syç 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın konuşmaları bana CHP yi hatırlatıyor
    Cevapla
  • syç 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı artık zerra kadar sevmiyorum. Allah TAYYİP'imize hayırlı DOSTLAR versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!