FETÖ'cü Altan ve Alpay’dan ikinci başvuru

AYM kararının ardından yerel mahkeme tarafından tahliye edilmeyen FETÖ'cü Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın avukatları karara itiraz etti.

FETÖ'cü Altan ve Alpay’dan ikinci başvuru
FETÖ'cü Altan ve Alpay’dan ikinci başvuru
GİRİŞ 12.01.2018 16:30 GÜNCELLEME 12.01.2018 17:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın kişilik haklarının ihlal edildiği yönünde karar vermişti.

Ancak Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Altan hakkında ise 26. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların tahliye yönünde yaptıkları başvuruları görüştükten sonra tutukluluğun devamına karar verdi. Mahkemeler kararlarında AYM kararının Resmi Gazete'de yayınlanmaması ve AYM'nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olmasını gösterdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dünkü kararında AYM kararının mahkemeye gibi gerekçelerin yanında “Tutuklu sanık Şahin Alpay’ın tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi tarafından tedbir mahiyetinde bir karar vermediği de anlaşılmaktadır” demişti.

Söz konusu kararın ardından darbeyi önceden bildiklerini televizyon ekranında açıklayan ve teröristbaşı Gülen'i öven Alpay ve Altan'ın avukatları bir kez daha müvekkillerinin tahliye edilmesi için başvuruda bulundu.

YORUMLAR 12
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerel mahkemeye helal olsun.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ne kişiliği ? karaktersizlerin hainlerin kişiliğimi olurmuş!
    Cevapla
  • yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    islam hukukunda suçlu bile olsanız kesinleşmeden itham edemezsiniz?
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli adın ama aklın zikrin gayrı milli
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Özel harekat dairesi bombalanırken mahkeme kararı mi vardı ellerinde. Yada bu zihniyet kendi cumhurbaşkanına operasyon yapıp F16'larla REİS'in uçağını ararken kesinleşmiş karar mı vardı ellerinde. Şimdi herkes için susma vakti. Çünkü halk konuşma yetkisini REİS'E verdi. Herkes susup seyredecek. Film yeni başlıyor.
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gözün kör kulagin sağırmi be adam
    Cevapla
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    gece lambası kadar bir ışık gördüler ya hemen saldırıyorlar...aym ne yapmaya çalışıyor...danışıklı dövüş gibi geldi bana...bu güzel ülkemizde fetöşlere su bile yok...çünkü onlar hain...
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    En çokta Abdullah Gül beyimiz sevindi AYM nin kararına
    Cevapla
  • mim 6 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ! ye yardım e yataklık edenlerin kararını AYM vermez. Tayip Edoğan zorda kalsın diye Abdullah Gül' ün atadıkları, tahliyeleri yönünde karar veriyorsa; son zamanlarda GÜL ile Tayyip Erdoğan arasındaki tartışmanın da rolü var gibi ki; böyleyse Gül de FETÖ' ye algı ile yardım ediyor görüntüsü oluşmaz mı? Her makama tepeden gelen Gül' ü akasında milletten z<iyade hangi güç var. Araştırılmalı...
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke bu vatan millet ümmet Yüzyıllardır hainlerden Neler çekti neler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!