"Erdoğan'ın aslanları" yuvalarına yerleşti!

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen 4 aslan, Gaziantep'teki yeni yuvalarına yerleştirildi.

GİRİŞ 13.01.2018 13:17 GÜNCELLEME 13.01.2018 15:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sudan gezisi sırasında Sudan Devlet Başkanı el-Beşir'in hediye ettiği 2 dişi, 2 erkek aslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen programla basın mensupları ve ziyaretçilere tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin de en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yaklaşık 1,5 milyon metrekare yeşil alanda yaklaşık 400 türde 10 bin hayvana ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yüce Allah'ın doğayı insanlara emanet ettiğini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuşlar, böcekler bize emanet. Bize düşen, ekosistemi bozmadan bütün canlılara iyi bakmak. Bu hayvanat bahçesinde de çalışan arkadaşlarım aşkla, sevgiyle işlerini yapıyor. Bugün de Sudan Cumhurbaşkanı'nın Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ettiği 2 dişi, 2 erkek aslanı, Cumhurbaşkanımız Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne göndermeyi uygun buldu. Biz de onun emanetlerine sahip çıkmak için yoğun bir şekilde çalıştık. Önce arkadaşlarımız Sudan'a gitti. Aslanları kargo uçağıyla direkt olarak Gaziantep'e getirdiler. 2 gün önce aslanlar buraya ulaştı.

Onların bakımlarını yaptık, rahatlattık. Lansman için buradayız. Biz onları Reis'in aslanları olarak tanımlıyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanımızla dün yaptığımız görüşmede, isimlerini bildirdi. Dişi aslanların isimleri Nil ve Sultan, erkeklerin isimleri ise Sudan ve Sevakin. Orada çok önemli bir ada var."

Aslanların kendilerine emanet olduğunu dile getiren Şahin, Türk halkını yılda 3,5 milyon ziyaretçisi olan hayvanat bahçesine "Reis'in aslanları"nı görmeye davet etti.

Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızı da torunlarıyla kendisine emanet edilen hediyesine nasıl güzel baktığımızı görmek üzere buraya davet ediyorum." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam kendi aslan zaten. Aslan mehmetciklerle bi afrine girse. Oradaki mazlumlara da bi yardım etse. Oda olacak inşallah. Hepimiz huzursuzuz REİS. Girelim artık REİS.
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın reisim sal hayvanları kendi hallerine bu hayvanat bahçelerinide kapattır yazık bu hayvanlara !!!!!!
    Cevapla
  • efdff 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel yazmışın
    Cevapla
  • doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanların afrikada doğaya salınması gerekir. Hayvanat bahçesi denilen yerler hayvanların eziyet çektiği lüzumsuz faydasız yerlerdir.
    Cevapla
  • Avcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim Reise Aslan mı yok Elhamdülillah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması