Türkiye'de kuş gribi görüldü, itlaf başladı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Boğazye köyünde kuş gribi tespit edilince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, hayvanların itlaf edilmesi için çalışma başlattı.

Türkiye'de kuş gribi görüldü, itlaf başladı!
Türkiye'de kuş gribi görüldü, itlaf başladı!
GİRİŞ 13.01.2018 13:03 GÜNCELLEME 13.01.2018 13:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kızıltepe ilçesine bağlı Suriye sınırındaki Boğazye köyünde, yaklaşık 1 hafta önce kanatlı hayvandan alınan numunenin inceleme sonucunda, kuş gribi tespit edildi.

Sabah saatlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri köye gitti. Kanatlı hayvanları itlafı için çalışma başlatan ekipler, kuş gribinin köydeki hayvanlar üzerinde etkili olduğunu, insanlarda herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirtti.

Gerekli önlemleri alan görevliler, itlaf çalışmalarına devam ediyor. 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • SADIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Öldürmeye gerek yok. Sularına ilaç atılsa birşeyleri kalmaz canlarımın. Amaç sağlık olsa, 45 günlük civcivleri tavuk diye satan şirketler kapatılır, güneş görmeyen, toprakta eşelenmeyen tavuk satışı yasaklanırdı. Devlet, büyük şirketlerin emir eri olmuş.
    Cevapla
  • SADIK 6 yıl önce Şikayet Et
    45 günlük civcivleri bize tavuk diye yediren tüm şirketleri Allah yok etsin. Bu zulme neden olanları Allah yok etsin.
    Cevapla
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Gökten üzerimize bela yağmasını istemiyorsanız; Arşı titreten bu zulmü durdurun. Pişen tavukta mikrop, virüs kalmaz. Hiçbir canlı mikrop, virüs sıcakta yaşamaz.
    Cevapla
  • ARMADA 6 yıl önce Şikayet Et
    Olmayan , Yada Kumpaslarla Ortaya Çıkarılan Hastalıkla ,Tavuk Şirketlerini Zengin Eden, Köylüyü Tavuksuz Bırakıp ,Hazır Tavuğa Mahkum Eden, Daleveralı Bir Kumpas Yakında Tüm Türkiye'deki Halkın Tavuklarına Yayılıp Nekadar Kanatlı Varsa, Telef Etmeye Başlarız İnşallah. Asıl Tehlike Asıl Öldürücü Heryerde Satılan Katkılı Hazır Gidalarımızı Ne Zaman İhtilaf Edeceğiz ,Asıl Sorunda Bu Aslında .
    Cevapla
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu endüstri yalanlarından bıktık artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı