Göç başladı! Binlerce insan Türkiye sınırında

Suriye'nin İdlib bölgesinden kaçan binlerce mülteci Türkiye sınırının yakın noktasında bulunan Kelbit bölgesine geldi

GİRİŞ 13.01.2018 13:25 GÜNCELLEME 13.01.2018 14:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suriye rejimi, Hama kırsalında Rusya destekli hava saldırılarına devam ediyor. Hava saldırılarından kurtulmak ve rejimin ele geçirdiği köylerden kaçmak isteyen 300 bin Suriyeli, muhaliflerin kontrol ettiği Türkiye sınırına yakın bir noktada bulunan İdlib’e bağlı Kelbit bölgesine geldi.

İdlib bölgesindeki silahlı gruplara yönelik Suriye ordusunun yürüttüğü operasyonlar nedeniyle bölgede yaşanan çatışmalardan kaçan binlerce kişi Türkiye sınırının sıfır noktasına gelerek buraya yerleşiyor. İdlib’e bağlı Kelbit bölgesine gelen yaklaşık 5 bin kişi, ülkelerinde yaşanan çatışmalarda en uzak noktaya, Türkiye sınırına kaçarak kendi imkanlarıyla barınıyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye sınırına 3 kilometre mesafede bulunan Kelbit bölgesine geldiklerini ifade eden, Ahmet Fellum, bulundukları bölgeye rejim tarafından ağır bombardıman gerçekleştiğini ve hayatta kalmak için buraya geldiklerini ifade etti.
Saldırılar sonucunda evlerini bırakarak Ailesiyle Kelbit bölgesine yerleşen İbrahim Taha "Hama kırsalından geliyoruz, ummadığımız anda rejimin saldırılarına maruz kaldık. 3 gün önce buraya geldik burası güvenli bölge olduğu için buraya geldik. Durumumuz perişan, çocuklarımız soğukta zor şartlarda yaşıyoruz. Burada Kızılay bizim için burada çadır kuruyor Türkiye’ye minnettarız" dedi.

Ayşe Ketum ise, "Saldırılardan dolayı evimiz yıkıldı düzenimiz bozuldu. Hayatımızı kurtarmak için evimizi terk etmek zorunda kaldık ve yanımıza hiçbir şey alamadık. Yatağımız yorganımız yok, perişan haldeyiz. Çocuklarımızın üzerlerine giyecek bir şeyleri yok. Türkiye sağolsun bizi burada kucakladı ve bize barınma imkanı verdi" ifadelerini kaydetti.

ESED KLOR GAZIYLA SALDIRDI

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesindeki sivil yerleşimlere klor gazıyla saldırı düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin sosyal medyadan paylaştığı bilgiye göre, Esed rejimi sabah saatlerinde Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki sivil bölgelerini klor gazı taşıyan 3 adet karadan karaya füzeyle hedef aldı.

Gazdan etkilenen ve Sivil Savunma ekiplerince tedavi edilmek için hastaneye kaldırılan siviller taburcu oldu.

Esed güçleri bugün Duma ve Haresta ilçeleri ile Merc ve Arbin beldelerine hava ve karadan saldırdı.

Sivil Savunma kaynaklarına göre, Duma ilçesindeki topçu saldırılarında 1'i çocuk 2 sivil hayatını kaybetti.

Arama kurtarma çalışmalarına devam eden Sivil Savunma ekipleri, yıkılan binaların enkazından sivilleri kurtarmaya devam ediyor. Yaralananlar ise çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • Yusuf Aras 6 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM ülkemizi milletimizi tüm müslüman kardeşlerimizi korusun.İslam coğrafyasından gözyaşı ve kan eksik olmuyor.Sözde Arap liderler sadece kendi duzenleri bozulmasın diye inançlarını insanliklarini satiyorlar.onlar seytanlara yanasdikca ümmet dağılıyor parçalanıyor.RABBİM'e çok şükür milletimiz için ümmetimiz için hiç durmadan çalışan çabalayan bir liderimiz var.RABBİM ona uzun ömürler versin.başımızdan eksik etmesin.İNŞALLAH bu düzene bu dunyaya da ayar vereceğimiz adalet getirecegimiz günlerde nasip olacak.
    Cevapla
  • Yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık alınması sınıra yakın yerdede bakarız biz onlara . Irkçılık yapmıyorum ama artık kim kime dum duma olduk .
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Müslümanlara çok çile çektirdin.Bunun hesabını nasıl ödeyeceksin.Oradan oraya sürükleyip duruyorsun perişan oldu insanlar.Faturan çok kabarıyor ALLAH Elbette hesap soracaktır.
    Cevapla
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika başardı en sonunda bizide savaşa sokmayı başardı.
    Cevapla
  • teslimiyet 6 yıl önce Şikayet Et
    artik avrupa sinir kapilarinin acilmasi lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim