Türkiye'yi ayağa kaldıran canilere ibretlik ceza!

Sakarya'da Suriyeli kadın ve bebeğinin öldürülmesi davasında 2 sanığa, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, 72'şer yıl hapis cezası verildi.

GİRİŞ 15.01.2018 12:50 GÜNCELLEME 15.01.2018 15:08
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 2 sanığa, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72'şer yıl hapis cezası verildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay, müşteki Halid Al-Rahmun, kardeşleri Muhammed ve Ali Al-Rahmun ile öldürülen kadının babası Muhammed Abdülhadi Ali Al-Rahmun, taraf avukatları ve vatandaşlar katıldı.

Bebek Halaf Al-Rahmun'un Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunun okunması ve zapta geçirilmesinin ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, sanık ve taraf avukatları, bu belgeye ilişkin bir diyeceklerinin olmadığını belirtti.

Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Cengiz Turak, sanıklar Karacal ve Bay'ın "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50'şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti.

Söz alan müşteki Halid Al-Rahmun'un avukatı Cihad Gökdemir, yazılı beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, sanıkların cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaası doğrultusunda cezalandırmalarını istedi.

"EN AĞIR CEZAYI İSTİYORUM"

Söz verilen Emani Al-Rahmun'in eşi Halid Al-Rahmun da sanıkların en ağır ceza ile cezalandırmalarını istedi.

Öldürülen kadının babası Muhammed Abdülhadi Ali Al-Rahmun da mütalaaya katıldığını belirterek, sanıkların cezalandırmalarını talep etti.

"ÖLDÜRMEDİM SADECE TECAVÜZ ETTİM"

Sanık Birol Karacal, esas hakkındaki savunmasında, "Ben öldürmedim, bir tek tecavüz ettim, suçum neyse razıyım. Eklemek istediğim başka husus yoktur." diye konuştu.

Sanık Celal Bay da esas hakkındaki savunmasında, "Daha önce mahkemede verdiğim ifadelere ekleyeceğim başka bir husus yoktur. Söylemek istediğim başka bir şey bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Son sözleri sorulan sanıklar bir diyeceklerinin olmadığını söyledi.

İBRETLİK CEZA!

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay'ı, "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

"KISAS İSTİYORDUM, YAŞAMAYA HAKLARI YOK"

Dava sonucunda kısas beklediğini belirterek verilen karardan memnun kalmadığını dile getiren acılı eş Halid Al Rahmun, “Ben kısas istiyordum ve dava sonucundan onu bekliyordum. Başka diyecek bir şeyim yok. Verilen ceza hakkında da bir şey söylemeyeceğim ama beklemiyordum bunu ben kısas bekliyordum. Yaşamaya hakları yok onların.” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 189
  • -ibrahim- 6 yıl önce Şikayet Et
    Kısa süre sonra içerdeki intihar haberleri gelir....
    Cevapla
  • istanbullu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar ölmediği müddetçe toplumun üzerinde kara bir leke olarak kalacaktır.
    Cevapla
  • Gariban 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza mı? Ödül mü?
    Cevapla
  • hasbi 6 yıl önce Şikayet Et
    adil düzen kurulmalı
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ibretlik ceza mı? komik olmayın. ibretlik ceza ancak idam olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler