Afrin operasyonu öncesi Akar'dan kritik temas

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gitti.

Afrin operasyonu öncesi Akar'dan kritik temas
Afrin operasyonu öncesi Akar'dan kritik temas
GİRİŞ 16.01.2018 06:41 GÜNCELLEME 16.01.2018 08:24
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

NATO’nun olağan toplantıları arasındaki Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı, Brüksel’de yapılacak. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katılıyor. Akar, Brüksel’e gitti. Toplantıda NATO güvenlik konuları detaylı olarak görüşülecek.

ABD'nin terör örgütü PKK'ya desteği konuşulacak

Bu doğrultuda Org. Akar’ın Amerika’nın terörist örgüt PKK/PYD unsurlarıyla oluşturmak istediği terörist ordu konusunu komite üyelerinin gündemine taşıması bekleniyor. Amerika’nın NATO üyesi bir ülkenin terör örgütü kabul ettiği bir oluşuma resmiyet kazandırması ve silahla desteklemesinin ikili ilişkilere verdiği zarar ile Türkiye’nin ulusal güvenliği ve bekasını tehdit eden bu konuda önlem alacağı net olarak vurgulanacak. Orgeneral Akar, Brüksel’de ikili temaslarda da bulunacak. Amerikan Genelkurmay Başkanı Org. Joseph Dunford da Org. Akar’ın görüşmesi beklenen isimler arasında.

Türkiye'nin kararlılığı vurgulanacak

Türkiye’nin hazırlandığı Afrin operasyonu öncesi Türkiye ile Amerika genelkurmay başkanları arasında kurulmasına kesin gözüyle bakılan temasta, Org. Akar’ın Amerikan muhatabına, Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekerek bir terör örgütünden ordu kurmasının Türkiye için yaratacağı güven sıkıntısı konularını iletmesi bekleniyor. Org. Akar Dunford’a Türkiye’nin önlem almaktaki kararlılığını da vurgulayacak.

YORUMLAR 19
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi silah tacirlerinin gelirleri ve almanlarin rheinmetal askeri malzeme üreticisinin bacalari tütüyor,her atilan mermiden,roketlerden ceplerini doldurup halklarina refah hayat sürmelerine olanak sagliyorlar,allahim ne büyüksün,ne hatalar yapmiş geçmişimiz!kibris çikartmasindan sonra,usa nin yaptigi kalleşligi iyi anlamiş olsaydik,bugün TSK daha kuvvetli,daha güçlü olmasi gerekirdi,prf.dr. johnnes Glasneck in,kitabinda yazdigi gibi...türkiyenin dünya polisi abd nin gözündeki DIKEN OLMASI GEREKTGINI,TARIH 1971!
    Cevapla
  • Cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Tepelerine bomba yagdirmazsan ustlerine ordu gondermezsen,PYD ye orda devlet kurarlar sende izlemekle kalirsin
    Cevapla
  • akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Nereye gidiyor ki.. Bence ikna olur gelir.
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Akar, onlara söyle '' Türk Devleti ve Milleti çok uzun sürecek 2. Kurtuluş Savaşına kararını vermiştir " için müsterih olsun, Siz görevinizi Laikiyle yapıyorsunuz!
    Cevapla
  • Kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Rusya silahları ile bence hiç bir yere girilmez.Kendi silahını üretmeden zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı