'Kayıp 700 bin Euro' davasında karar çıktı

Münevver Karabulut cinayetinde kayıp "700 bin Euro davası"nda haklarında dava açılan 6 polis 8 sanık, 6'şar bin lira adli para cezasına çarptırıldı, 1 sanık ise beraat etti.

GİRİŞ 16.01.2018 15:57 GÜNCELLEME 16.01.2018 16:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun evinde cinayet günü bulunan bir miktar parayı tutanaklara geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla 6 polis memuruna "görevi kötüye kullanma", görüntüleri sildikleri öne sürülen 2 site görevlisine "suç delillerini gizleme" suçundan altışar bin lira para cezası verildi.

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Sanık avukatları Didem Boz ve Aziz Bozdemir, esas hakkında savunma yaparak müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise dosyada mevcut deliller çerçevesinde suçun unsurlarının oluşturulduğunu belirtip sanıkların cezalandırılmasını istedi.

BİR KİŞİ BERAAT ETTİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanık polis memurları G.K, İ.K, T.K, M.D, A.B.D. ve S.A'nın "kötüye kullanma" suçundan ayrı ayrı 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına hükmetti. Sanıklara verilen cezanın gelecek yaşamları üzerindeki olası etkileri dikkate alarak sanıklar hakkındaki cezayı 10'ar aya indiren mahkeme, bunun da altışar bin lira para cezasına çevrilmesine karar verdi. Site görevlisi sanıklar Ufuk Yemişçi ve Yusuf Palta'nın da "suç delillerini gizleme" suçundan birer yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, cezayı 10'ar aya indirdi. Bu cezanın da altışar bin lira para cezasına çevrilmesini kararlaştıran mahkeme, site görevlisi sanık Refik İmamoğlu'nun beraatine karar verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Okumayan Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel adalet beee :))))
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    ortalama ,toplamda 20 bin yuro ceza kesilmiş. 700-20=680 bin yuro eder kalan 680 bin yuroyu cezayı kesenler mi almış ? ne oldu bu para....
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar organize şekilde para çalıyor görüntüleri incelemiyor 6 bn tl ceza kesiliyor bu nasıl adalet ?
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    700 bin euroya 6.000 TL çok mantıklı....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi