ABD'den peş peşe açıklamalar: Türkiye ile görüştük

Türkiye'nin kararlı duruşunun ardından Pentagon'dan sıcak mesajlar gelmeye devam ediyor. Pentagon Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını, Türkiye ile konuyu görüştüklerini açıkladı.

ABD'den peş peşe açıklamalar: Türkiye ile görüştük
ABD'den peş peşe açıklamalar: Türkiye ile görüştük
GİRİŞ 16.01.2018 20:59 GÜNCELLEME 16.01.2018 21:52
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Suriye'de kurmayı planladıkları "Sınır Güvenliği Gücü" konusunda Türkiye’nin kaygılarını anladıklarını ve Türk yetkililerle konuyu görüştüklerini bildirdi.

'TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI ANLIYORUZ'

Pahon, AA muhabirine, "Şu anda eğitilen (Sınır) Güvenlik Gücü ile ilgili Türkiye’nin kaygılarını anlıyoruz ve NATO müttefikimiz Türkiye ile düzenli yakın iletişimimiz var." dedi.

'GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR'

SDG ismini kullanan PYD/PKK terör örgütünün öncülüğünde kurulacak "Sınır Güvenliği Gücü" konusunda görüşmelerin olup olmadığına ilişkin soruya Pahon, "ABD hükümet yetkilileri ile Türk mevkidaşları arasında devam eden görüşmelerin konusu tam da bu konu." yanıtını verdi.

Görüşmelerin detaylarına girmeyeceğini kaydeden Pahon'un açıklamasında "varsayılan Sınır Güvenliği Gücü" ifadesini kullanması da dikkati çekti.

Pahon ayrıca, konunun Pentagon’un gündeminde olduğunu aktardı.

YORUMLAR 118
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün muhabbetiniz yalan abd senin ne yapmak istediğini çok iyi biliyoruz tum ortadoğuyu karıstirıo tüm otoriteleri ortadan kaldirip kollayacağın tek otorite israile teslim etmek
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz artık abd' nin yalanlarına inanmamalı ve geri adım atmamalı.
    Cevapla
  • izmir dobracı 6 yıl önce Şikayet Et
    bizle devamlı görüşüyorlar ama neşenin kepek zorununu çözemediler.amerikanın çözeceği hiçbirşey yok gözünü kapamış başıboş suriyede kürt devleti kurmak sonra israile bağlama hayalleri var israilin ve derin yapının oyuncağı olmuş bir amerika var karşımızda
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM yarve yardımcımız ol.şüpe yokki galipolan SENSİN.
    Cevapla
  • Osmancikli 6 yıl önce Şikayet Et
    Simdi anladik mi neden ABD, Turkiye'nin guvenlik bolgesi, ucusa kapali bolge kurma teklifini basta reddetti? O zaman Turkiye zamanlama yaparak bunu tek basina yapamadi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı