TSK'nın üç aşamalı imha planı! Bordo bereliler...

Afrin teröristlerden temizlenecek. Menbiç’teki terör unsurları Fırat’ın doğusuna itilecek. İdlib’de güvenlik bölgeleri kurulacak.

GİRİŞ 17.01.2018 06:19 GÜNCELLEME 17.01.2018 09:20
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Genelkurmay karargahında kurulan özel bir ekip Suriye'deki askeri harekat stratejisini tamamladı. "Sıcak plan" adı verilen askeri strateji çalışmasının detayları şöyle;

MEVZİLER İMHA EDİLECEK

Askeri planın ilk aşaması Afrin'deki terör oluşumuna yönelik harekat ile başlayacak. Seri atışlarıyla Afrin dövülmeye devam edilecek.. Afrin kırsalındaki terör mevzileri imha edilecek. Ardından Afrin'e havadan kırsal tecrübesi olan 10'ar kişilik özel kuvvet ve komando timleri indirilecek.

 EŞ ZAMANLI HAREKÂT

Özel kuvvet timlerinin bölgeye nakline eşzamanlı olarak kara harekâtı başlatılacak. İdlib-Afrin sınır hattında stratejik noktalara kurulan gözetleme ve güvenlik bölgelerinde konuşlanan zırhlı birlikler Afrin'e girecek. Tank savar füzeleri ile terör örgütü YPG'nin zırhlı araçları imha edilecek.

ABU ZUHUR KRİTİK NOKTA

Abu Zuhur hava üssü Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin elinde tutulacak. Hava üssüne doğru ilerleyen rejim güçlerinin Afrin operasyonu ile oluşacak boşluktan istifade ederek İdlib'e saldırma ihtimaline karşı önlem alınacak.

MENBİÇ VE İDLİB HEDEFTE

Menbiç'te YPG, Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Fırat'ın doğusuna itilecek. İdlib çatışmasızlık bölgesinde güvenlik ve gözetleme bölgesi kurulma çalışmaları tamamlanacak.

Sabah

YORUMLAR 35
  • adalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi hava kuvvetleriyle bel kemigi kıla bilir o zaman bu iş daha az zahiatka biter düşüncesindeyim
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bordo berelileri indirsek onlara yeter bu millet sizin arkanızda şu anda dua ediyoruz gerektiğinde cephede yanınızda da olacağız. bu böyle biline
    Cevapla
  • Dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaygaraya başlayın bizim üç aşamalı planımız var tedbirinizi ona göre alın deyin hatta (allah yardımcınız olsun kardeşlerim dualarımız sizinle bizde hazırız emir geldiyi an ordayız allahın izniyle
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    tsknin yanındayız.onlara duaciyiz.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bari afrine kadar gidip anlatsaydınız.sizi böyle demirden yumrukla diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!