TSK'dan düşen uçakla ilgili flaş açıklama!

Isparta'da düşen askeri eğitim uçağıyla ilgili TSK'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 17.01.2018 15:22 GÜNCELLEME 17.01.2018 16:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait CASA tipi bir uçak, Isparta'nın Yalvaç ilçesi Kırkbaş köyü yakınlarında düştü. Olay yerine ulaşan Hava Kuvvetlerine ait helikopterdeki mürettebat, düşen uçaktaki 2 si pilot 1’i teknisyen 3 kişinin şehit olduğunu bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığından, Eskişehir'den eğitim için kalkan iki pilot ve bir teknisyenin bulunduğu CN-235 CASA tipi askeri uçakla radar irtibatının kesildiği, uçağın enkazına saat 14.30 civarında Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde ulaşıldığı ve uçaktaki üç personelin şehit olduğu açıklandı.

İŞTE TSK'DAN GELEN AÇIKLAMA

17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır.

Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR 15
  • BİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yada böyle BİZim bu Siyonistlerden bir şekilde kurtulmamız şart. Bu iş savaşın bir parçası da olsa BİZe diz çöktüremeyecekler. Bu iş başladı, bitecek. Türkiye tam bağımsızlığını söke söke alacak. ABD elinden geleni yapacak, BİZ de elimizden geleni yapacağız, bedel ödememiz gerekirse ödeyeceğiz, ödeteceğiz ama asla bir daha kimsenin sömürgesi olmayacağız. Öyle çimdik atarak, dirsek atarak, çelme takarak kalleşçe değil, göğüs göğüse de olsa BİZ kazanacağız.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Paraşüt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi durumlarda acil kendilerini paraşütle atacakları bir mekanizma neden bulunmaz?
    Cevapla
  • KEDİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Personel kısmı uçağın içinde ayrı bir kapsül olarak tasarlanıyor. Uçağın düşeceği anlaşılınca, görevlinin müdahalesiyle uçağın tavanı açılıyor ve bu kapsül içindeki personellerle beraber uçaktan ayrılıyor ve büyük paraşütlerle yere iniyor. Buna benzer yöntemi denizaltılar için de tasarlamak mümkün. Denizaltıdan ümit kesildiğinde, personel kurtarma kapsülde toplanır ve kapsül denizaltından ayrılıp serbestçe yüzebilir.
    Cevapla
  • cumaali kılıc 6 yıl önce Şikayet Et
    CASA, Türkiye’de düşen uçakları ile biliniyor. Türkiye, CASA uçaklarını 2001’de tanımaya başladı. 2001’de arka arkaya iki CASA uçağı düştü, toplam 37 şehit verildi. İlk kaza Ocak 2001’de yaşandı. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı CASA CN235 tipi uçak Kayseri’de düştü, 3 kişi şehit oldu. İkinci olay 4 ay sonra gerçekleşti.
    Cevapla
  • MSAHİN 6 yıl önce Şikayet Et
    Sehitlerimizi Allah CC. emanet ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!