Almanya'dan Türkiye açıklaması! Yeni dönem

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ülkesinin Türkiye ile yeniden daha iyi görüşmeler yapma niyetinde olduğunu söyledi.

Almanya'dan Türkiye açıklaması! Yeni dönem
Almanya'dan Türkiye açıklaması! Yeni dönem
GİRİŞ 17.01.2018 16:38 GÜNCELLEME 17.01.2018 17:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gabriel, Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Almanya ile Türkiye arasında hükümetler arası istişare toplantıları yeniden başlatılmak isteniyor. Bu, ilişkilerin normalleşmesine ilişkin ilk adım mı?" şeklindeki soru üzerine, birçok şey yaşandıktan sonra Türk adaletinin kararıyla tutuklu olan bazı Alman ve Türk kökenli Alman vatandaşlarının serbest bırakıldığını ve karşılıklı ziyaretlerin yapıldığını anımsattı.

Şimdi ekonomi alanında ve dışişleri bakanlıkları düzeyinde iş birliğine ilişkin komisyonların bir araya gelmesinin söz konusu olduğunu belirten Gabriel, "Elbette Türkiye ile yeniden daha iyi görüşmeler yapmaya niyetimiz var. Bu, Türkiye’nin de çıkarına, Almanya’nın ve Avrupa’nın da çıkarına." değerlendirmesinde bulundu.

DENİZ YÜCEL'İN İDDİASI

Türkiye’de tutuklu "Die Welt" gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in Alman Haber Ajansına (DPA), serbest kalması karşılığında Almanya ve Türkiye arasında "kirli bir anlaşma yapılmasına karşı olduğu" açıklaması yaptığının hatırlatılması üzerine Gabriel, "kirli anlaşma"nın, halka anlatmaya cesaret edilemeyecek herhangi bir iş veya bazı şeylerin birbiriyle bağlantılı hale getirilmesi olduğunu dile getirerek, "Böyle bir şey yok." ifadesini kullandı.

SAYGI GÖSTERMESİ

Türkiye'ye yönelik bu tür düşüncelere girmenin de mantıklı olmadığına işaret eden Gabriel, “Gerçekten Türkiye ile iyi ilişkilere çaba gösteriyorsak, her iki ülkenin de birbirine saygı göstermesi ve birbirine göz hizasında yaklaşması lazım." şeklinde konuştu.

ALMANYA'NIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ VAR

Gabriel, Türkiye'nin NATO partneri olduğuna dikkati çekerek, Almanya’nın on yıllardan beri olduğu gibi NATO partnerlerine her zaman savunma sanayisinde de yükümlülükleri bulunduğunu bildirdi.

Bunun Yücel ile ilgisi olmadığını vurgulayan Gabriel, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkinin, iki ülkenin yar aldığı ittifaklarda birbirine normal davranması yönünde gelişmesinin herkesin çıkarına olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Ozan elazig 6 yıl önce Şikayet Et
    Iananmayin.yiklarsir uyaliyorlar akilli olun.
    Cevapla
  • cafer 6 yıl önce Şikayet Et
    gönder fetöcüleri inanalım.
    Cevapla
  • ortadirek şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    haa şöyle adam olun akıllı olun... bundan gayrı ilişkilerin iyi yada kötü olacağına biz karar verecez...
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyle adam olun.
    Cevapla
  • Geçmiş Aynanız 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanmayın. Bunlar sözünde duran karakterler değil. Hala göçmenlere 3 milyar verecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor