Adana'daki "Cono Aşireti"ne operasyon

Adana'da "Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik operasyonda gözaltına alınan 47 şüpheliden 45'i adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 18.01.2018 10:20 GÜNCELLEME 18.01.2018 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin, gasp, yağma ve uyuşturucu  ticaretiyle mücadele çalışmaları kapsamında 6 gün önce kent merkezi ile Ceyhan  ilçesi ve Mersin'de, "suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla" 57 şüpheliye yönelik  gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 47 zanlının emniyetteki işlemleri  tamamlandı.

Şüphelilerden ikisi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 29'u kadın  45 kişi ise haklarındaki "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye  olmak", "gasp", "yağma", "dolandırıcılık", "uyuşturucu kullanma veya satma",  "fuhuş", "hırsızlık ve hırsızlık mallarını satma", "Ateşli Silahlar Kanununa  muhalefet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla adliyeye sevk  edildi.

Operasyon kapsamında 10 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Olay

Adana ve Mersin'de 12 Ocak'ta gasp ve yağma olaylarına karışan "Cono  Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de  yer aldığı bin polisin katılımıyla operasyon düzenlenmişti.

Ekipler, adreslerde eğitimli köpeklerle yaptığı aramalarda 3 ruhsatsız  av tüfeği, bir miktar para, ziynet eşyası, altın ve uyuşturucu madde ile  saklanmak için oluşturulan gizli bölme ortaya çıkartmıştı.

Şüphelilerin 3 aylık teknik ve fiziki takibi sırasında kendileri  arasında bilinmeyen bir dille konuştukları ve sıklıkla kullandıkları anlamı  bilinmeyen 27 farklı kelime kullandıkları tespit edilmiş, yapılan çalışmayla  polise "manuş", müştekiye "çaltı", yağmalamaya "arşınlamak" ve sorun çıkartmaya  "carlatmak" gibi ifadelerin bulunduğu kelimelerin anlamları çözülmüştü.

Şüpheli kadınların, kent merkezinde ve Tarsus-Adana-Gaziantep  otoyolunda fuhuş amaçlı bekleyerek durdurup bindikleri araçların sürücülerini  daha önceden belirlenen bölgeye götürüp para, cep telefonu ve değerli eşyalarını  yağmaladıkları iddia edilmişti.

Benzer olaylardan dolayı kentte farklı zamanlarda 75 kişinin mağdur  sıfatıyla şikayette bulunduğu, bunlardan 21'inin darp sonucu yaralandığı, toplam  zararlarının ise 155 bin lira olduğu tespit edilmişti.

 

YORUMLAR 2
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerce insanı mağdur etmiş ler bunlar inşallah gereken cazayı alırlar bunları genel de tuzak ve gasp 150 bin para ve ziynet eşyaları nerde getirmiş ler kesinlikle devlet el koyması lazım ve bu kişiler gasp ta yargılama lı baskınları devam etmsı olmuyor
    Cevapla
  • İFK 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar iflah olmaz. İşleri güçleri eşkıyalık. Güney illerinde her yıl yüzlerce insanın canını yakıyorlar. Bizzat şahit oldum polis bunların evine girip adam alamadı. Ancak elini taşın altına koyan bir emniyet amiri özel harekat polislerini göndererek evlerden suçluları çıkarttı. Polisin eli kolu bağlı Türk adalet sistemi de böyle olukça daha binlerce insanı mağdur edecekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor