Instagram'a gelen son görülme özelliği nasıl kapatılır? Yeni özellikler de...

Dünyanın en popüler paylaşım platformu olan Instragram'a ''son görülme özelliği'' adı altında yepyeni bir özellik daha eklendi. Instagram'a gelen son görülme özelliğiyle birlikte kullanıcıların en son ne zaman aktif olduğu bilgisi artık görülebilir hale geldi. Ancak bazı kullanıcılar bunu istemeyerek son görülme özelliğinin nasıl kapatılacağının bilgisine ulaşmak istiyor. Peki, Instagram'a gelen son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Instagram'a gelen son görülme özelliği nasıl kapatılır? Yeni özellikler de...
Instagram'a gelen son görülme özelliği nasıl kapatılır? Yeni özellikler de...
GİRİŞ 22.01.2018 14:38 GÜNCELLEME 02.02.2018 11:54

Kullanıcılar tarafından en çok beğenilen ve tercih edilen paylaşım uygulaması olan Instagram sunduğu yeni bir özellikle adından sık bir şekilde söz ettiriyor. Instagram son güncellemesine kimi kullanıcıların uzun bir süredir merakla beklediği kimisinin de hiç hoş bulmayıp eleştirisine neden olduğu son görülme görülme özelliği dahil etti. Instraram'a gelen son görülme özelliği, Instragram Direct bölümüne girildiğinde sohbet edilen kişilerin en son ne zaman aktif oldukları artık görülebiliyor. Ancak neyse ki, Instragram son görülme özelliğini istenildiği taktirde kapatma imkanı bulunuyor. Son güncellemeyle birlikte Instragram platformuna gelen son görülme özelliğini kapatmak isteyen kullanıcılar, Instagram'a gelen son görülme özelliği nasıl kapatılır? şeklinde sorgulamalarına hız kazandırdı. Peki, Instagram'a gelen son görülme özelliği nasıl kapatılır?

INSTAGRAM SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİ NEDİR?

Instagram'a gelen son görülme özelliği DM (Doğrudan Mesajlar) sekmesinde mesajlaştığınız kişilerin Instagram'a en son ne zaman aktif olduklarının bilgisini size ulaştırır. Karşınızdaki kullanıcının en son ne zaman görüldüğü bu sayede Instagram Direct bölümüne girilmesiyle birlikte ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda bu özelllik, karşınızdaki Instragram kullanıcısı sizin hesabınızı takip etmese dahi çalışır. Instagram'ın son güncellemesiyle birlikte entegre edeceği diğer özellikler arasında; Çevrimiçi raporlar, Instagram’ın sadece metin öyküleri ve ekran görüntüleri için uyarılar gibi diğer özellikleri test ettiğini de öne sürüldü.

instagram1

INSTAGRAM SON GÖRÜLME NASIL KAPATILIR?

1.ADIM:

Özelliği kapatmak için öncelikle hesabınızdan “Ayarlar” sekmesine girin.

2.ADIM:

Sonrasında ise alt kısımda yer alan ‘Hareket Durumunu Göster‘ seçeneğini devre dışı bırakın.

Instagram son görülme özelliğini kapatabilmek için yapmanız gereken tüm işlem yalnızca bu kadar. Bu kapatma işleminin ardından artık son görülme özelliğini pasif duruma çekmiş oluyorsunuz. Eğer ki, tekrar son görülme özelliğini aktif hale çevirmek isterseniz, aynı işlemleri yaparak ''Hareket Durumunu Göster'' seçeneğini aktif yapabilirsiniz.

instagram2

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...