Suriyeliler Türk askeri olmak için başvuru yaptı

Afyonkarahisar'da 17 Suriyeli Türk askeri olmak için basın açıklaması yaptılar "Türk devleti için savaşmak istiyoruz" dediler.

Suriyeliler Türk askeri olmak için başvuru yaptı
Suriyeliler Türk askeri olmak için başvuru yaptı
GİRİŞ 19.01.2018 21:59 GÜNCELLEME 19.01.2018 21:59
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar Asker Alma Bölge Başkanlığı önüne gelen Suriye uyruklu 17 kişiye, Kayadibi Mahallesi Muhtarı Ahmet Şen öncülük etti.

"TÜRK BAYRAĞI ALTINDA SAVAŞMAK İSTİYORUZ"

Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup adına kısa bir basın açıklaması yapan Şen, Suriye uyruklu vatandaşların çoğunluğunun kendi mahallelerinde oturduklarını belirtti.

Türkiye’nin, Afrin’e olası bir operasyonunun konuşulduğu günlerde Suriyelilerin de kendi ülkelerine gidip Türk bayrağı altında savaşmak istediklerini kendisine ilettiklerini aktaran Şen, “Çoğu bana oradaki iç savaştan kaçıp buraya geldiklerini söylediler ve onun da nedenini kardeş kanı dökmemek olduğunu belirttiler. Ama şimdi Türk bayrağı altında ve Türk devletine bağlı olarak orada savaşmak istiyorlar. Biz de askerlik şubesine başvuracağız. İnşallah izin çıkar” diye konuştu.

Basın açıklaması esnasında güvenlik önlemi alan polis ekipleri grubun açıklamasını Asker Alma Bölge Başkanlığı önünde değil binaya birkaç yüz metre ilerde yapmalarına izin verdi. Basın açıklamasının ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR 54
  • Tuncay 6 yıl önce Şikayet Et
    nihayet..
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı ordusunda sadece Türkmü vardı be gafiller. İnsanlar sade bir fikir ile Türkiyenin onlar için yaptığına dostane davranışına karşı yürekten bir fikir beyan etmişler.
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Hainler sızmasın Allah fırsat vermesin ard niyetlileri bertaraf etsin inşallah amin
    Cevapla
  • alemdar 6 yıl önce Şikayet Et
    turk askeri hicbir zaman olamazsiniz ama gidin ose ye katilin oblar sonucta bizle birlikte calissiyorlar bunlarin yaptigi sadece yalakalik yapmak gosteri amacli diye dussunuyorum
    Cevapla
  • türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk bayrağı altında değil ülkeniz için savaşın.. sanki içeriye giren mülteci gençlerde hiç mi pkklı pydli yok. güven olmaz size. Türkmen varsa gözü kapalı alın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!