İşte tarihi operasyonun 9 amacı!

Güvenlik kaynakları, Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK’ya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın temel 9 amacını şöyle özetledi.

GİRİŞ 21.01.2018 07:28 GÜNCELLEME 21.01.2018 09:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesine operasyon başlattı. TSK, "Zeytin Dalı Harekatı" adı verilen operasyonda ilk gün 7 bölgede tespit edilen 108 hedefin vurulduğunu, 72 uçağın da üslerine döndüğünü açıkladı. 

Güvenlik kaynakları, Zeytin Dalı Harekâtı’nın temel 9 amacını şöyle özetledi:

- Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK-YPG yönetimini bertaraf etmek.

- Afrin’i terör baskısından kurtarmak.

- Afrin halkının kendi kendini demokratik bir şekilde yönetmesini sağlamak amacıyla demokratik kurumların yaşama geçmesinin zeminini oluşturmak.

- Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamı ve bu tecrübeleri Afrin bölgesine aktarmak.

- Sosyal ve ekonomik altyapının tesisini yeniden sağlamak.

- Afrin’de terör baskısını ortadan kaldırmanın ardından hedef Münbiç’te hayatın normalleşmesini sağlamak olacak.

- Afrin’deki yerel halk, harekâta destek veriyor.

- Mümbiç’ten de Türkiye’ye yakın aşiretlerden benzer talepler bulunuyor. Afrin sonrası bu kapsamda Mümbiç de terör baskısından kurtarılıp, demokratik bir yönetim kurulması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılacak.

- Türkiye sadece sınırdaki PKK terörünü bertaraf etmek için değil aynı zamanda terör örgütü baskısı altındaki Afrin ve Münbiç’te hayatı normale döndürmek ve gerekli altyapıyı kurmak için de harekat düzenliyor. 

YORUMLAR 3
  • DerinANALIZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Misaki Milli kuruluyor, hakkimiz olani aliyoruz. Yeni Türkiye hem Türklerin hemde Kürtlerin Devletidir, yeterki devletine bagli Kürtler olsun ve Marxist Leninist Kapitalist Fasist Atheist olan acayip birbirine anti olan özellikleri olan ve ABD bagli gruplar olmasin.
    Cevapla
  • vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    yani kanser gibi insanlara musallat olan illetten kurtarılıyor afrin ve münbiç
    Cevapla
  • mse 6 yıl önce Şikayet Et
    vur mehmedim vur hayin zalim yezit ne varsa kellesini vur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı