Zeytin Dalı Harekatı'na kara propaganda

Zeytin Dalı Harekatı sırasında çekildiği iddia edilen 3 fotoğrafın, hem eski tarihli hem de farklı olaylardan alındığı tespit edildi.

Zeytin Dalı Harekatı'na kara propaganda
Zeytin Dalı Harekatı'na kara propaganda
GİRİŞ 21.01.2018 19:53 GÜNCELLEME 21.01.2018 20:09
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı sırasında çekildiği iddia edilen 3 fotoğrafın, hem eski tarihli hem de farklı olaylardan alındığı tespit edildi.

TSK'nın Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü operasyonun ardından, sosyal medya hesaplarından da karalama kampanyası başlatıldı.

YALANLAR VE GERÇEKLER

Twitter'da "Türkiye'nin Afrin'de sivil halkı bombaladığı" iddiasıyla paylaşılan, yanan bir bina fotoğrafının, Kuveyt'in Salmiya bölgesinde 26 Nisan 2016'da çıkan bir yangına ait olduğu ortaya çıktı.

Facebook'ta, "Afrin'in kuzeyindeki Bülbül'de, TSK'ya ait bir tank vuruldu" iddiasıyla paylaşılan yanan tank fotoğrafının, 19 Temmuz 2014'te Gazze şeridinin güneyinde yer alan Han Yunus'ta çekildiği belirlendi.

Twitter'dan paylaşılan "Afrin operasyonunda yaralanan ve soğuktan donan kadın" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın ise 18 Ocak 2018'de Suriye sınırından Lübnan'a geçmek isterken dağlık bölgede ailesiyle birlikte donarak ölen Suriyeli bir kadına ait olduğu ortaya kondu.

Dün de bazı sosyal medya hesaplarından, "harekat sırasında yaralanan bir çocuğa ait olduğu" iddia edilen fotoğrafın, 2016'da çekildiği ve TSK ile ilgisinin olmadığı bildirilmişti.

YORUMLAR 65
  • muşlu 6 yıl önce Şikayet Et
    aslanlar siz işinize bakın kim ne yazarsa yazsınlar siz o hainleri yok etmeden dönmeyin.
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Onların yüzü kızarmaz. Onlar utanmaz. Yüzüne tükürsen yarabbi şükür der.
    Cevapla
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    tek iyi yaptığınız iş yalan... inşallah o yalanlarınızın içinde boğulacaksınız...
    Cevapla
  • İsim 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanmak isteyen için herhangi bir söz ya da fotoğraf yeterlidir.
    Cevapla
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütleri olan pkk ypg deaş gibilerine karşı artık taktik maktik yok bundan sonra anladıkları dilden bam bam bam askerimizin vurduğu bir daha doğrulamaz artık Allah askerlerimizi korusun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır